Hlavní obsah

Středoevropský souboj v Mytišči

Eurotip.cz

Všechny týmy mají již na mistrovství světa v ledním hokeji za sebou jedno utkání. Favorité vítězí obvykle dosti výrazným rozdílem, pouze ve skupině C jsou v tomto směru trošku skoupí. I dnes se očekává výsledkově vcelku jasný den. Odpoledne nastoupí v severském derby Finsko proti Dánsku a středoevropský souboj svedou čeští hokejisté s rakouskými.

Článek

České hokejové národní mužstvo se rodilo v přípravě mnoho týdnů a přípravné zápasy začínalo dosti rozpačitě. Postupně se v nich však lepšilo, když se dokázalo dokonce posunout i na třetí místo v celkovém hodnocení Euro Hockey Tour. Do Moskvy odletěl posléze celek, který dosud posílilo 10 hráčů z NHL. Stejný počet hokejistů se vydal na mistrovství světa poprvé, což je podobný stav jako vloni. Čeští hráči byli v zápasovém zatížení naposledy téměř týden před začátkem mistrovství světa a v pátek byli tudíž po hokeji správně hladoví. Soupeře, který v přípravě neprohrál, jasně smetli již v první třetině. Několikrát ho dokonce donutili střídat brankáře. Česká republika nehodlá měnit vítěznou sestavu a nastoupit by snad měl i Olesz, který patřil v pátek k nejlepším, ale nedohrál.

Rakousko prožilo svou černou můru před dvěm roky, kdy na vlastním ledě před svými fanoušky opustilo elitní společnost šestnácti zemí. Mezi nejlepší hokejové země se vrátilo v nejkratším možném čase a jako nováček toto mistrovství světa pomohlo otevřít v zahajovacím zápase. Zámořskému sokovi Rakušané dovolili získat brzy náskok, který již pouze marně snižovali. Ve třetí třetině už k tomu ani nenašli síly. Kanadský trenér na rakouské střídačce své svěřence nedokázal ani jednou nabudit hned do začátku třetiny. Rakousko tak inkasovalo vždy nejpozději ve druhé minutě na začátku každé části hry. Tisk nebyl spokojen ani s výkonem brankáře Divise.

Bookmakeři bwin poučeni dosavadním vývojem mistrovství světa o vítězi zápasu nepochybují. Na výhru České republiky vypsali kurs 1,05 . Pro výhru obhájců stříbrných medailí hovoří i pohled na vzájemná utkání, který prozradí, že Rakousko samostatné české reprezentaci dosud nesebralo na osm pokusů ani jediný bod. Pokud by se mu to mělo podařit dnes, stalo by se tak v kursu 8,0 .

Reklama