Hlavní obsah

Boleslav chce v tabulce ještě výše

Eurotip.cz

České Budějovice v týdnu postoupily v Poháru ČMFS mezi čtveřici nejlepších. Svou formu se dnes pokusí potvrdit v lize proti Mladé Boleslavi. Ta ztrácí v tuto chvíli na čelo tabulky čtyři body a podle svého kouče se boje o titul ještě nevzdala.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Momentálně 8. celek Gambrinus ligy - České Budějovice - podává na jaře až na výpadky s Brnem a Kladnem solidní výkony. Před týdnem a půl se svěřenci trenéra Františka Cipra dokonce radovali z vítězství nad v tuto chvíli už vedoucím celkem české elitní soutěže - Spartou Praha. Tento výsledek se jim podařilo potvrdit minulou sobotu dobrou hrou v Plzni, kde Jihočeši ukořistili díky brance Jana Holendy z 90. minuty bod za remízu 2:2. Kouč Cipro do zápasu nepostavil klíčové duo Poborský - Volešák, na jehož adresu uvedl, že hráče šetří pro pohárový duel. V tom podle předpokladů uspěli Budějovičtí se Slováckem a radovali se tak z postupu do semifinále. „Pohár je navíc a je hodně o losu. Ale i kdyby to vyšlo, tak hrát Pohár UEFA, to znamená dostat se alespoň do třetího, čtvrtého kola. Jinak je to ekonomický propadák,“ řekl trenér Jihočechů - František Cipro.

„To už v Budějovicích dlouho nebylo, abychom byli sedm kol před koncem soutěže bez sestupových starostí. Teď můžeme v pohodě sledovat boj o titul i o záchranu,“ konstatoval s úsměvem na tváři kouč, jehož mužstvo dnes čeká soupeř z vyšších pater tabulky. „Chceme navázat na Spartu a vyhrát. To říkám naprosto otevřeně. Mladá Boleslav musí, po středečním prohře v pohárovém utkání ve Zlíně, skončit v lize nejhůře do třetího místa, aby se dostala do evropských pohárů. To znamená hrát u nás na vítězství. Utkání by mohlo přitáhnout hodně lidí a bude mít určitě náboj. A abych byl upřímný, v Českých Budějovicích Mladé Boleslavi zrovna moc nefandíme,“ věří v úspěch Cipro, který má k dispozici kompletní kádr, nejistý je pouze start Homoláče.

Středočeši v prvním jarním kole remizovali na hřišti zvedající se Plzně, poté obrali doma o všechny body ambiciózní Jablonec a následně prohospodařili během posledních 15 minut v Toyota Aréně jednobrankový náskok se Spartou, když si nakonec odvezli debakl 1:4. Chuť si svěřenci Dušana Uhrina jistě následně spravili domácím vítězstvím s Příbramí, které před 14 dny nepotvrdili v Kladnu, kde uhráli bezbrankovou remízu.

Zpět na vítěznou vlnu se ale dostali ve Zlíně, kde vyhráli 2:0. Před týdnem navíc doma nezaváhali s Teplicemi a po vítězství 2:0 se přiblížili předním příčkám v Gambrinus lize. „Samozřejmě body ze Sparty, kde jsme ještě čtvrt hodiny před koncem jedna nula vedli. Ale potom jsme po hrozné chybě inkasovali, Sparťani se dostali do nevídané euforie a nakonec nás spláchli čtyři jedna. Jen se podívejte, jak by vypadala tabulka, kdybychom na té Spartě vyhráli. Jenže to je právě jen to kdyby,“ litoval poslední patnáctiminutovky na Letné trenér Dušan Uhrin, který dnes může počítat se všemi hráči.

Podzimní vzájemné měření sil zvládli lépe Středočeši, když se radovali z vítězství 4:2. I díky této skutečnosti nevstupují do dnešního zápasu v roli outsidera, když na vítězství Budějovic si můžete vsadit s kursem 2.50. Myslíte si, že utkání skončí remízou? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 2.85. Jestliže věříte vzestupu Boleslavi, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 2.75.

Reklama