Hlavní obsah

Vancouver by měl být povzbuzen

Druhé kolo play off zámořské NHL je zatím ve většině sérií po druhých zápasech vyrovnanou záležitostí. Pouze Buffalo dokázalo dvakrát využít výhody domácího ledu a na stadión New York Rangers dnes tedy vyjede v psychické pohodě. Anaheimu se v pátek podobný kousek nepodařil a do kanadského Vancouveru tak míří s cílem si odvést alespoň jednu výhru.

Článek

Domácí tým měl nejsložitější cestu prvním kolem. Vancouver jako jediný z účastníků druhého kola sehraje v tomto týdnu již čtvrté utkání. Pokud bychom spočítali jeho odehrané dvacetiminutovky, lze napsat, že ho již čeká téměř dvanáctý zápas letošního play off. Vancouver totiž mnoho duelů dovádí až do prodloužení a dvakrát mu k vítězství nestačilo ani jedno. Tím však stoupá únava hráčů a riziko různorodých zdravotních lapálií. Povídat by o tom mohli především obránci Vancouveru. Ve druhém kole si ještě nezahráli Bieksa a Salo. V pátek měl problémy i Mitchell. Není zatím jasné, kdo z těchto hráčů dnes bude schopen nastoupit, což značí, že opět možná více času na ledě stráví Krajíček. V útoku trenér očekává, že se probudí první řada a vše nepotáhne pouze veterán Linden.

Anaheim prošel prvním kole nepoměrně snáze než jeho sok. Kačerům se v podstatě nevydařila pouze jedna třetina ve čtvrtém zápase. V něm si také zahrál naposledy zlý muž z útoku May. Třízápasový trest mu nicméně vypršel a trenér doufá, že dnes trochu rozhýbe strnulou čtvrtou útočnou řadu. Jinak totiž může být Anaheim spokojen s tím, že gól je v jeho dresu schopen vstřelit v podstatě kdokoli. Obrana pod vedením Prongera a S. Niedermayera pracuje též dobře. A když se náhodou něco nepovede jednomu brankáři, je kam se obrátit pro náhradu. Giguere se již po problémech po narození syna dokáže plně koncentrovat na hokej. Alespoň tedy podle toho, jak chytá.

Bookmakeři bwin neočekávají, že by Vancouver pomohla k povzbuzení páteční výhra ve druhém prodloužení na ledě soupeře. Na výhru dnes domácího celku vypsali kurs 2,75 . Hosté by měli být celkově méně unaveni a také mnohem lépe využívají přesilové hry než jejich sok. Ve vzájemných zápasech těchto klubů v minulých třech letech nehrálo ke všemu domácí prostředí požadovanou roli. Anaheim vyhrál na ledě dnešního soupeře v základní části bez ztráty bodu šest utkání v řadě a dnes na to může v play off navázat v kursu 2,1 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články