Hlavní obsah

Uhájí dnes Barcelona vedení v tabulce?

Pět týmů se pere o titul mistra Španělska. Barcelona bude své vedoucí postavení hájit proti Levante, Sevilla doma přivítá Espanyol, Real Madrid hostuje v Bilbau a Zaragoza zajíždí do Pamplony. Již v sobotu Valencia porazila Recreativo Huelva...

Článek

Racing Santander - Deportivo La Coruňa (neděle 17:00)

Santander se dále pokusí žít svůj sen o pohárové Evropě proti Deportivu La Coruňa, které se chystá na poklidný závěr sezóny a možná i na pokus o z mrtvých vstání v Copa del Rey.

Domácí Racing si v minulém kole zkomplikoval život a po osmi zápase bez prohry podlehl přímému konkurentovi v tabulce Recreativo Huelva. Vše nasvědčuje tomu, že letos se do poháru UEFA dostane i sedmý tým v tabulce, což pro Kantábrijce momentálně znamená ztrátu dvou bodů. Aby se i nadále udrželi v těsném kontaktu, tři body jsou povinností, i proto tedy pravděpodobně nastoupí "naťuknutí" Munitis se Zigicem Do hry se vrací po odpykaní jednozápasového trestu za karty Serrano, zranění neumožní nasazení stopera Rubéna, jehož v základu nahradí Oriol.

Pro Deportivo je stadión El Sardinero zcela bezpochyby příjemnou destinací, jelikož zde již jedenáct (!!!) sezón neprohrálo a navíc na něm v té letošní Kantábrijský tým vyřadil z domácího poháru. Na statistiky se ovšem nehraje a rozhodně se opět na hřišti. Na něm nebude přítomen vykartovaný Fabricio Coloccini, jehož nahradí Manuel García. Nejedná se ani zdaleka o jedinou změnu v sestavě. Mezi ty další patří nasazení Juana Rodrígueze, který bude zezadu podporovat Arizmendiho, jakožto i Rikiho, jenž pro změnu pošle na lavičku Cristiana Hidalga. To stejné udělá Katalánec Sergio Gonzáles s Julienem de Guzmánem.

Pravděpodobné sestavy: Racing Santander: Toño - Pinillos, Oriol, Garay, Cristian Fernández - Scaloni, Vitolo, Colsa, Serrano - Munitis, Zigic.  Deportivo La Coruňa: Aouate - Manuel Pablo, Lopo, Andrade, Filipe - Sergio, Duscher - Estoyanoff, Juan Rodríguez, Riki - Arizmendi.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.05 - 3.85

Tip eurofotbal.cz: 1

Osasuna Pamplona - Real Zaragoza (neděle 17:00)

Osasuna je ve španělské soutěži podprůměrná, ale v Poháru UEFA jakoby hrál jiný tým, o tom svědčí i poslední výsledky. V lize vyhrála Pamplona z posledních devíti zápasů jediný duel s Atheticem a na čtrnácté pozici ještě nemá nic jistého, přesto si v UEFĚ poradila s takovými celky, jako jsou Glasgow Rangers, Bayer Leverkusen a ve čtvrtečním úvodním semifinále porazila i Sevillu. "Všichni myslíme jen na duel se Zaragouzou, i když je to pro nás obtížné myslet soustředit se jen na tento zápas. Zaragoza mohla věnovat celý týden přípravě na tento zápas, to bude pro nás težký soupeř, musíme ukázat naši sílu," řekl mladý obránce Juanfran.

Zaragoza po zaváhání s posledním Násticem, minulý víkend znovu zabrala a díky výhře nad Celtou se posunula na čvrtou příčku před Valencii, která podlehla Realu Madrid. Navíc prohrála i vedoucí Barcelona, a tak útočník Ewerthon mluví i o titulu: "Neměli bychom se omezovat jen na kvalifikování do Champions League, protože vyhrát ligu není nemožný úkol," říká a má pravdu, Zaragoza ztrácí sedm kol před koncem ligy šest bodů na Barcu.

Domácím bude chybět jen Nekounama, hostům poté Nery a možná také Pablo Aimar, který se ještě stoprocentně nezotavil.

Pravděpodobné sestavy: Osasuna Pamplona: Ricardo - Javier Flaño, Cuéllar, Josetxo, Monreal - Valdo, Puñal, Nekounam, Juanlu - Romeo, Webó.  Real Zaragoza: César - Diogo, Sergio Fernández, Gabriel Milito, Juanfran - D'Alessandro, Piqué, Zapater, Aimar - Ewerthon nebo Sergio García, Diego Milito.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45

Tip eurofotbal.cz: 2

Celta Vigo - Real Mallorca (neděle 17:00)

Pravděpodobné sestavy: Celta Vigo: Pinto - Ángel, Contreras, Lequi, Placente - Borja Oubiña, Iriney - Núñez nebo Gustavo López, Canobbio, Nené - Perera nebo Bamogo  Real Mallorca: Moyá - Héctor, Nunes, Ballesteros, Navarro - Varela, Pereyra, Ibagaza, Arango - Trejo, Víctor

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 3.80

Gim. de Tarragona - Villarreal CF (neděle 17:00)

Zápas Gimnásticu s Villarrealem se dá pro domácí bez nadsázky označit za osudový, naopak pro hosty zas až o tolik moc nejde. Žlutá ponorka však určitě nic nevypustí a pokusí se napodobit výkon z minulého kola, kdy porazila mistrovskou Barcelonu.

Tarragona se sice opět v tabulce usadila na posledním místě, nicméně ztráta na ono tak sympatické sedmnácté místo je jen šestibodová. Případná nedělní výhra by Násticu, kterého v příštích kolech čeká hned několik soubojů s přímými konkurenty o udržení, dávala docela slušné šance. Trenér Paco Flores nebude moci počítat se službami vykartovaného Calvy a zraněného Ribeira, naopak k dispozici bude Oscar López, který pravděpodobně nastoupí na pozici levého obránce, zatímco Manuel Ruz se přesune na stranu pravou. Oproti obvyklé sestavě dojde ještě k jedné změně, a sice nasazení Ángela Moralese na post defenzivního záložníka místo Davida Generela.

Villarreal přechází z extrému do extrému. Minulý týden souboj s lídrem tabulky, dneska s týmem úplně poslední, ovšem rozhodně se nedá očekávat, že má vítězství v kapse. Je třeba připomenout, že ač svěřenci Manuela Pellegriniho minule zvítězili, jednalo se o první plný bodový zisk po čtyřech kolech a je ve hvězdách, na kterou formu mužstvo naváže. Důležitou roli by mohl sehrát v dobré formě hrající Robert Pirés, stejně jako navrátilec do sestavy Tomasson. Chybět pak budou zranění Romero s Nihatem.

Pravděpodobné sestavy: Gim. de Tarragona:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.15 - 2.40

Tip eurofotbal.cz: 1

Getafe CF - Real San Sebastian (neděle 17:00)

Pravděpodobné sestavy: Getafe CF: Abbondanzieri - Contra, Belenguer, Alexis, Paredes - Mario Cotelo, Casquero, Celestini, Nacho - Güiza, Maris  Real San Sebastian: Bravo - Gerardo, Mikel González, Víctor López, Garrido - Garitano, Juanito, Xabi Prieto, Savio - Díaz de Cerio, Germán Herrera

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.65

Sevilla FC - Espanyol Barcelona (neděle 17:00)

Diváci na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána uvidí souboj dvou celků, které se můžou střetnout ve finále poháru UEFA. Espanyol udělal ve čtvrtečním úvodním semifinále rázný krok k postupu, doma nečekaně rozdrtil favorizované Brémy 3:0, ani Sevilla si nevedla špatně a z Osasuny si odvezla přijatelnou porážku 0:1.

V lize je v daleko lepší pozici Sevilla, která minulé kolo doma smetla Athletic a na vedoucí Barcelonu ztrácí jediný bod. Domácím se do akce vrací brankař Palop. Katalánský tým se topí ve středu tabulky a na účast v příštím ročníku evropských pohárů to příliš nevypadá, navíc trenér Valverde bude v utkání s největší pravděpodobností šetřit kapitána Tamuda a kreativního záložníka Peňu. Chybět bude i vykartovaný Luis García a kvůli červené kartě z minulého kola také Pandiani a Corominas. Navzdory všem záporným věcem, Valverde jede do Sevilla vyhrát. "Jedeme se pokusit získat tři body a začít stoupat tabulkou," řekl na tiskové konferenci a vzápětí dodal: " UEFA se pro nás stala nyní prioritou, protože už jsme hodně blízko vysněnému finále."

Pravděpodobné sestavy: Sevilla FC:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.75

Tip eurofotbal.cz: 10

FC Barcelona - Levante UD (neděle 19:00)

Dva týmy se stejnou kombinací barev ale odlišnými starostmi svedou svůj souboj na Nou Campu, kde vedoucí Barca přivítá osmnácté Levante. Ani jeden tým nemá momentálně ideální formu, Katalánci si zkomplikovali boj o titul, hráči z Valencie pro změnu flirtují s druhou ligou...

Barcelona sice podlehla v minulém kole Villarreal, čímž se její náskok na čele zúžil na jediný bodík, to ji však neodradilo od cesty do Egypta, kde sehrála přátelský zápas s tamním Al-Ahly. Pomineme-li přinejmenším zarážející volbu termínu, měla cesta za pyramidami i jednu světlou stránku, která nejmenuje Bojan Krkic. Mladý Katalánec tak uchvátil svým výkonem kouče Rijkaarda, kerý naznačil, že by Krkic mohl dostat šanci ještě během tohoto ročníku La Ligy. Proti Levante to každopádně ještě nebude, v útoku by si tak měla napravit reputaci trojice R.E.M. - Ronaldinho, Eto'o, Messi, kteří nebyli ve zmiňovaném zápase ve Villarrealu ve své kůži. Jedinou novinkou v kádru Barcy je Rafa Márquez, který by měl vytvořit stoperskou dvojici s kapitánem Carlesem Puyolem. Záloha bude opět velmi kreativní s absencí klasického štítového záložníka.

Levante nevyhrálo již devět zápasů, jeho postavení v tabulce tedy překvapí málokoho. Svěřenci Abela Resina každopádně ukázali, že umí zahrát i proti silným soupeřů, vzpomeňme například vítězství na Santiago Bernabeu. Jedinými absencemi jsou zranění Ian Harte a Pablo Cavallero Pozitivní zprávou je návrat Salvy Ballesty. Obrana nastoupí v obvyklém složení, zálohu vytvoří Mathieu Bermon, Damiano Tommasi a pravděpodobně Sylvain N'Diaye, popřípadě Diego Camacho.

Pravděpodobné sestavy: FC Barcelona: Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez, Gio - Deco, Iniesta, Xavi - Messi, Ronaldinho, Etoo  Levante UD: Molina, Descarga, Álvaro, Alexis, Zé María, Berson, N'Diaye, Kapo, Tommasi, Salva.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 6.35 - 12.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Athletic Bilbao - Real Madrid (neděle 21:00)

Real Madrid bojuje o titul, ztráta na vedoucí tým je jen dva body. Teď ale zajíždí na horkou baskickou půdu do Bilbaa a domácí celek nutně sbírá body potřebné k záchraně. Nahráno na Levante a Vigo má také jen dva body. O tradiční rivalitě mezi Basky a týmem z hlavního města ani nemluvě. Real Madrid by rád směřoval k 30tému ligovému titulu, Athletic zase nikdy v historii nesestoupil a nerad by si tuto bilanci pokazil.

Domácí může těšit relativně příznivý los zbytku sezony, když z týmů z první tabulky už hraje jen se Zaragozou a Huelvou. Záložník Javi Martínez se vrací po zranění kotníku, mimo hru jsou ale stále Tiko, Orbaiz a Casas. Nejisté jsou starty Urzáize a Aranzubíi. Na zápas se těší obránce Prieto:"Musíme jít od zápasu k zápasu, získávat bod po bodu. Nemyslíme na to se zachránit, ale sbírat body.". Jeho spoluhráč Iraola dodal:"Duel je velmi příznačný. Madrid hraje o titul, ale my hrajeme o víc."

Real je poslední dobou ve formě, z posledních pěti zápasů vyhrál celkem čtyři. Minulý víkend Madrid doma zdolal Valencii, těžký los dokresluje příští kolo kdy hostí Sevillu. Do zápasu s Valencií se po zranění vrátil Beckham a měl lví podíl na vítězství, když centroval na vítězný gól Ramose. Jeho start v základní sestavě se tak očekává i teď. Angličan se vrátil po šestitýdenním zranění. Kouč Capello může dále počítat s Helguerou a Emersonem, pro zranění nenastoupí Roberto Carlos, Salgado a Cassano. K zápasu se italský stratég vyjádřil takto:"Viděl jsem 12 jejich letošních zápasů a musím říci, že se hodně zlepšují. Proti Valencii hráli velmi dobře. Myslím že znovuobnovili ducha San Mamés, nedělní zápas bude velmi těžký."

Pravděpodobné sestavy: Athletic Bilbao:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.35 - 1.75

Tip eurofotbal.cz: 0

Reklama