Hlavní obsah

Dallas se pokusí vyrovnat sérii

Roli vážného kandidáta na titul zatím příliš nepotvrzují basketbalisté Dallasu. Mavericks prohrávají v sérii s Golden State 1:2 na zápasy a pokud nechtějí mít vážné problémy, měli by dnes nepříznivý stav srovnat.

Článek

Dallas si v základní části počínal způsobem, který ho postavil do pozice možná nejvážnějšího uchazeče o celkové vítězství v NBA. Loňský finalista i přes to, že v závěru šetřil své hráče, s přehledem vyhrál základní část, díky čemuž měl až do finále zajištěnou výhodu domácího prostředí. Ta mu ale nebyla nic platná hned v prvním utkání. Bojovníci z Golden State si totiž příliš nelámali hlavu s reputací soupeře a především díky fantastickému výkonu rozehrávače Barona Davise zvítězili 97-85. Ve druhém souboji už Dallas prokázal svou sílu a vyhrál 112-99. Třetí duel už se odehrál v Oaklandu, kde Warriors znovu dokázali silného soupeře porazit - už popáté v této sezoně - a po vítězství se ujali vedení 2:1 v sérii.

K překvapivému vývoji série dost možná přispěl závěr základní části. Zatímco Dallas si mohl dovolit šetřit klíčové hráče, Warriors do posledního zápasu urputně bojovali o možnost zahrát si v play off. Do něj se dostali po třinácti letech a svým dosavadním účinkováním jen potvrdili momentální formu - z posledních deseti zápasů v základní části totiž nestačili na soupeře jen jednou a ostatních devět utkání vyhráli. Se zvýšeným sebevědomím se potom zakousli i do Dallasu, proti kterému se jim daří. "Prostě proti nim rádi hrajeme," řekl po domácím vítězství Jason Richardson, střelec třiceti bodů. "Dallas je nejlepší tým NBA. Řekl bych, že dnes měli jen špatný den. Po jednom zápase bychom neměli mít hlavu v oblacích. Pořád nám zbývá vyhrát další dvě utkání," dodal.

Přestože se jeho týmu daří, v dnešním utkání věří víc bookmakeři Dallasu, na který vypsali kurs 1.57. Myslíte si, že Golden State pojede do Dallasu za stavu 3:1? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.45.

Reklama