Hlavní obsah

Zvítězí Arizona v San Franciscu i potřetí?

Nepovedenou letošní premiéru má za sebou hráč ve službách Arizony Randy Johnson. Legendární nadhazovač před pěti dny nestačil na San Diego; reparát může složit dnes proti San Franciscu.

Článek

Angažováním Johnsona udělalo vedení klubu určitě radost všem fanouškům, kteří vzpomínají na povedenou sezonu 2001/2002. Diamondbacks, kteří se v MLB pohybovali teprve čtvrtou sezonu, v ní totiž dokázali získat po dramatickém finále Světovou sérii a právě Johnson byl spolu s Curtem Schillingem hlavním strůjcem tohoto vítězství. Dalšího podobného úspěchu už se v Arizoně nedočkal a zkrátka přišel i v New Yorku, kde za Yankees házel dva roky. Před touto sezonou se Johnson - který se před půl rokem podrobil operaci zad - vrátil do Arizony, v jejímž dresu se znovu představil před pěti dny. Proti San Diegu ale vyhořel; během pěti směn pustil na mety deset hráčů soupeře, kteří si doběhli pro šest bodů. Pro Arizonu to byla zatím poslední prohra - zbývající dva zápasy proti Padres totiž vyhráli a dvěma vítězstvími načali Diamondbacks i sérii se San Franciscem.

Dvěma výhrami Arizona přerušila sérii sedmi výher Obrů v řadě. San Francisco ji začalo posledním zápasem proti St. Louis, poté dokázalo ukořistit vítězství ve všech třech domácích utkáních proti Arizoně a formu si přivezli i do Los Angeles, kde rovněž vyhráli všechna tři utkání proti Dodgers. Kromě vynikající práce nadhazovačů na to měl velkou zásluhu kontroverzní Barry Bonds; pálkař, čelící nařčení z braní dopingu, si letos připsal už osm homerunů a zdá se, že ještě v této sezoně dokáže smazat rekord Hanka Aarona v nechytatelných odpalech. V dresu domácích dnes dostane na kopci příležitost další veterán, Matt Morris. Dvaatřicetiletý nadhazovač odehrál většinu sezon v St. Louis, kde se mu dlouhá léta dařilo. Po loňském přestupu do San Francisca měl poprvé v kariéře zápornou bilanci a mizerný průměr téměř pěti oběhů na zápas. Letos to ale vypadá, že si vzpomněl na svá lepší léta; odházel zatím čtyři zápasy s bilancí 3-0, přičemž ani jednou si proti němu soupeři nepřipsali víc než tři oběhy.

I přesto je podle bookmakerů favoritem hostující Arizona s Johnsonem na kopci, na kterou si můžete vsadit v kursu 1.75. Domníváte se, že Morrise nepokoří ani Diamondbacks? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.10.

Reklama