Hlavní obsah

Nový italský šampion přivítá Empoli

Velké oslavy dnes chystá nový fotbalový král Itálie Inter Milán. Vedoucí tým Serie A přivítá na San Siru soupeře z Empoli, který se mu pokazí alespoň trochu zkazit radost.

Článek

Ani případná prohra by ale Inter nijak zvlášť nermoutila. Lídr nejvyšší italské soutěže totiž v minulém kole uspěl na hřišti Sieny a AS Řím zároveň prohrál v Bergamu. V tu chvíli se hráči trenéra Manciniho stali novými mistry Serie A, protože pět kol před koncem mají na nejbližšího pronásledovatele šestnáctibodový náskok. I přesto dnes klub očekává plný stadion, který oslaví patnáctý titul v historii. "Řekl bych, že mí hráči mají za sebou výjimečnou sezonu," řekl po posledním utkání Mancini, jehož mužstvo vyhrálo 26 z 33 zápasů. "Získat Scudetto pět kol před koncem znamená, že se nám vedlo skvěle," dodal kouč, který by se dnes měl obejít bez útočné trojice Adriano, Ibrahimovič, Crespo.

Zatímco Inter už hraje jen pro radost, bez velké motivace, o jeho soupeři se totéž říci rozhodně nedá. Empoli patří k nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku Serie A a stále bojuje o možnost zahrát si v příští sezoně v evropských pohárech. Nyní má na svém kontě 53 bodů a na páté Palermo ztrácí dva body. Síla Empoli je především v domácích zápasech, v nichž neprohrálo už devětkrát za sebou. Poslední remízou ale fanoušky hráči trenéra Cagniho příliš nepotěšili; dva body totiž ztratili proti slabému Torinu. Nyní mohou jen doufat, že Inter - navzdory prohlášení trenéra Manciniho - nevezme zápas příliš vážně. "Doufáme, že Inter vynaložil všechnu energii na oslavu Scudetta," řekl napůl žertem Cagni. "Bude to těžký zápas, zkusíme v něm ze sebe dostat to nejlepší," dodal vážněji.

Z přístupu Interu k utkání mají strach i bookmakeři, proto na suveréna letošní sezony vypsali kurs 1.55. Myslíte si, že motivované Empoli neodjede z Milána s prázdnou? Pak si vsaďte na jeho neprohru, u bwin na ni najdete kurs 2.20.

Reklama