Hlavní obsah

Slovensko nechce připustit v pondělí loňský výpadek

Mistrovství světa v ledním hokeji plyne dál svým poklidným tempem, když favorité nepřipouští velké dramatické zápletky. Pondělí by mělo být posledním dnem, který toto potvrdí. Ve skupině A by si měli postup zajistit druhými výhrami Švédové a Švýcaři. Nejblíže překvapení byli v prvním zápase Němci, kteří nastoupí proti Slovensku.

Foto: čtk

Ilustrační foto.

Článek

Slovenští hokejisté neprožili dobrou přípravu před mistrovstvím, když prohráli oba zápasy s bývalými federálními souputníky a největší ostudou se z jejich pohledu stala prohra s Běloruskem. Novou naději Slovensku daly výsledky prvního kola play off zámořské NHL. Vyřazeny byly vesměs týmy, jejichž členy byly možné velké posily především do slovenského útoku. Tento fakt však zároveň znamenal velké veletoče v kádru. Z něj např. před deseti dny vypadl Uram, který se ovšem posléze vrátil a zaznamenal v sobotu první trefu reprezentace na šampionátu. Slovensko se v prvním zápase nehnalo za gólovou smrští a spokojilo se s prostým kontrolováním utkání. Zvládlo to i bez tří útočníků z NHL, kteří by se v průběhu mistrovství na ledě objevit měli. V brance Slovenska vše jistil Halák, pro něhož tak pokračuje sezóna snů. Hráči před ním mu samozřejmě velmi pomohli mimo jiné tím, že se nechali pouze jednou vyloučit.

Německo si prožilo v 90. letech své, když mnozí chápali postupné rozšiřování počtu účastníků mistrovství světa v ledním hokeji jako ochranu před tím, aby právě reprezentace této země nechyběla v elitní skupině. V roce 2005 však již nebylo kam uhnout a Německo sestoupilo. Návrat se zdařil v nejkratším možném termínu a Německo se v prvním utkání nechovalo jako nováček. Zámořského soupeře v sobotu zaskočilo vedoucím gólem i vyrovnáním ve druhé třetině téměr z půlky hřiště. Němečtí hokejisté přesto nezískali žádný bod, když prohráli o jediný gól. O zisk bodů potřebných k postupu do další fáze turnaje, v níž se budou hledat čtvrtfinalisté, se bude muset snažit jindy. Tým vedený bývalým zkušeným hokejistou Kruppem, který si své odehrál i v NHL, ví, že v sobotu byl blízko senzaci.

Bookmakeři bwin však neočekávají, že by se něco podobného mohlo byť v náznaku v pondělí opakovat. Na výhru Slovenska vypsali kurs 1,2 . Jeho soupeř by dle bookmakerů bwin měl šanci na úspěch jedině v případě, že by do zápasu vstupoval zvýhodněn minimálně o tři branky. V handicapu +2,5 gólů totiž vypsali na vítězství Německa v normální hrací době kurs 1,72 .

Reklama