Hlavní obsah

Vrátí se dnes Sparta na čelo?

Krize pražské Slávie pokračuje. Sešívaní nedokázali včera vstřelit branku Kladnu a na Strahově tak vybojovali pouze bod za bezbrankovou remízu. Zato Liberec bodoval naplno s Příbramí a odskočil pražským „S“ narozdíl dvou bodů. Toto manko dnes může smazat Sparta svým případným vítězstvím v Ostravě.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Ani vítězství v pondělním derby nepřimnělo trenéra Sparty Bílka (vpravo) k zmírnění přísného režimu

Článek

Na Bazalech se Pražanům pravidelně daří - zvítězili zde v každé z posledních třech sezón. „Bude třeba, aby se v našem týmu našel jedinec, nebo více jedinců, kteří v určitých fázích zápasu vezmou na sebe zodpovědnost a budou si věřit, že mohou zápas rozhodnout,“ řekl k mizerné domácí bilanci Baníku se Spartou trenér Večeřa. Ještě než dnešní zápas začne, tak se s diváky rozloučí dlouholetá opora Baníku - Radek Slončík, který v zimě ukončil svou profesionální fotbalovou kariéru a přestoupil do Fulneku.

I Slončík dnes určitě přeje Baníku úspěch proti Spartě. To jistě nebude jednoduché, ale Ostrava podává na jaře až na některé výpadky velmi dobré výkony. Vyhrála v Olomouci, doma se Slováckem, v Plzni, s Mostem a před týdnem uhrála bezbrankovou remízu v Příbrami. Pouze v jednom utkání na jaře nebodovala - na Velikonoční pondělí prohrála s Brnem. Trenér Slezanů nemá ve svém kádru žádné čerstvé absence, dlouhodobě je zraněný Neuwirth.

Sparta na jaře doma zaváhala pouze v úvodním kole s Jabloncem, který ji uštědřil debakl 0:3. Poté už ale Bílkovi svěřenci na Letné pouze vítězili - tři body si připsali v zápase s Mladou Boleslaví i před dvěma týdny s Teplicemi. Úplně opačnou statistiku má Sparta venku. Nejdříve sice uspěla v Příbrami, ale porážky se Zlínem a v průběhu minulého týdne s Českými Budějovicemi byly překvapivé.

Dnes čeká po vítězném derby nabuzené letenské zápas v Ostravě, který je každoročně velmi vyhecovaný a i pro fanoušky z obou táborů prestižní. „Averze mezi Baníkem a Spartou je silná a tradiční. Bude to náročná atmosféra pro mě i pro kluky,“ řekl stoper Tomáš Řepka, jeden ze tří současných Sparťanů, kteří hráli za Baník. „Každý zápas proti Ostravě mi docela vyšel. Když na mě fandové budou křičet, tak mě to motivuje. Bydlím tam, jezdím tam pořád, mám Ostravu rád. Možná se tam jednou vrátím,“ řekl další bývalý Ostravan - Miroslav Matušovič. Trenér Pražanů Michal Bílek bude dnes určitě postrádat Slepičku a Kóňu. Nejisté jsou starty Kadlece a Ančice,

Sparta je sice na Bazalech hostem, ale i tak je považován za favorita utkání s kursem 1.95. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.25 a vítězství domácí Baníku s kursem 3.40.

Reklama