Hlavní obsah

Owen se vrací do sestavy Newcastlu

V dnešní dohrávce 35. kola anglické Premiership se střetnou devátý a dvanáctý tým tabulky. S devítibodovým náskokem vstoupí do zápasu domácí Reading, který určitě nebude chtít dopustit, aby se mu hostující Newcastle bodově přiblížil.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Nováček letošního ročníku Premier league neměl v březnu a na začátku dubna zrovna úchvatnou formu - zvítězit nedokázal v 6 zápasech v řadě a tabulkou o pár příček klesl. Před 14 dny ale naplno zabodoval doma proti Fulhamu a před týdnem překvapil širokou fotbalovou veřejnost vítězstvím v Boltonu. Díky tomu se svěřenci manažera Steva Coppella vrátili zpět do boje o evropské poháry - na pátý Bolton ztrácejí 4 body. Do konce anglické ligy už ale zbývají pouze tři kola a jestliže se chce Reading poprat o lepší umístění, tak potřebuje vyhrávat.

Dnes k tomu bude mít první příležitost - na svém hřišti přivítá Newcastle United. „Máme do konce soutěže tři zápasy, všechny chceme odehrát na doraz a získat 9 bodů. Nyní máme Newcastle, který už pravděpodobně přijede s Michaelem Owenem. Poté hrajeme s Watfordem, což stejně jako poslední zápas v Blackburnu nebude jednoduché,“ konstatoval trenér Coppel, který nemá v kádru žádná čerstvá zranění ani návraty. Mimo hru jsou stále Graeme Murty, Glen Little, Bobby Convey, Ibrahima Sonko a suspendovaný Leroy Lita.

Hosté vyhráli z posledních osmi zápasů pouze jediný a v šesti z nich neskórovali. Na konci března prohráli hráči trenéra Glenna Roedera doma s Manchesterem City 0:1. O týden později vyhráli venku se Sheffieldem United 1:2, když vítěznou branku vsítil v 80. minutě Steven Taylor. Následovala domácí bezbranková remíza s Arsenalem, poté prohra v Portsmouthu a před týdnem Straky doma remizovaly 0:0 s Chelsea. O nápravu se Roederovi muži dnes pokusí v Readingu.

Na hřišti nováčka by se dnes mohl poprvé v sezoně objevit uzdravený kanonýr Michael Owen, který se v roce 2005 vrátil do Anglie z Realu Madrid, ale moc toho doposud nenahrál. „Jestliže může Michael pracovat naplno v tréninku, pak nemám důvod proč ho nepostavit do zápasu. Pro hráče je velkou osobností a myslím si, že to všem jenom prospěje,“ komentoval Owenův návrat trenér Roeder, který dnes naopak bude postrádat Shay Givena a Damiena Duffa. Vážné otazníky navíc visí nad starty Scotta Parkera a Antoine Sibierskiho.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas poměrně vyrovnané - na vítězství Readingu si můžete vsadit s kursem 1.95. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 3.70. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.15.

Reklama