Hlavní obsah

Uvidí Houston další domácí vítězství?

Pravidlo o výhodě domácího prostředí zatím jednoznačně platí v souboji play off NBA mezi Houstonem a Utahem. Oba týmy zvládly po dvou zápasech na svých palubovkách; nyní se série přesouvá znovu do Texasu.

Článek

Duel Jazzmanů s Raketami z Houstonu je soubojem čtvrtého a pátého týmu Západní konference a papírově zhruba stejně silní soupeři jsou vyrovnaní i na hřišti. Do série lépe vstoupil Houston, který se před koncem základní části dostal do vynikající formy. Rockets vyhráli pět zápasů v řadě a nestačili až v posledním utkání na Utah, proti nimž ovšem nenastoupili Yao Ming a Tracy McGrady. Už s oběma klíčovými hráči v sestavě se o tři dny později poprvé postavili Utahu v play off a vedli si dobře - McGrady ze sebe ve druhé půli setřásl nervozitu a zatížil Utah 23 body a Ming si kromě 28 bodů připsal ještě 13 doskoků. Podobný vývoj mělo i další utkání. Také v něm Utah ze začátku dokázal dostat Houston pod tlak, ovšem domácí Rakety z náskoku postupně ukrajovaly, aby nakonec zvítězily 98-90.

Za stavu 2-0 pro Houston se série přesunula do Utahu. V něm jsou Jazzmani ještě o třídu silnější než venku a proti svému soupeři to potvrdili. Utah už letos v Salt Lake City dokázal udolat i ty nejlepší protivníky, včetně Dallasu, Phoenixu nebo San Antonia. Ve třetím utkání proti Rockets ukázali, v čem je jejich silná zbraň; vynikající obranou rozleptali hru soupeře a vyhráli 81-67. "Pro nás to byl výborný defenzivní zápas. Memo se vytáhl," řekl po utkání rozehrávač Deron Williams na adresu Turka Okura, který získal čtyři míče a čtyři dokázal zablokovat. "Obrana nám to dnes vyhrála," dodal Williams. Slušnou práci v obraně potom Jazzmani odvedli i v následujícím souboji, sami se navíc zlepšili v útoku a zvítězili 98-85.

Pátý zápas svedou oba soupeři znovu v Houstonu a podle bookmakerů by výhoda domácího prostředí měla znovu rozhodnout - proto sázkové kanceláře považují za favorita Houston, na který si můžete vsadit v kursu 1.36. Myslíte si, že Utah dokáže v Texasu uspět? Potom si vsaďte na hosty s kursem 3.20.

Reklama