Hlavní obsah

Texas chce přerušit Halladayovu sérii

Bez jediné prohry zatím prochází letošní sezonou nadhazovač Toronta Roy Halladay. Hvězda Blue Jays se pokusí vítěznou šňůru udržet i proti Texasu, který chce domácím oplatit včerejší porážku.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Pro Texas byla včerejší prohra letos už čtrnáctá a s bilancí 10-14 napodobují Rangers své předešlé sezony. V nich s pravidelnou pravidelností končili ve své divizi na místech, ze kterých neměli šanci dostat se do play off. Velkým problémem Texasu jsou letos výkony jeho hráčů na pálce; ti mají průměr odpalů pod 24% a řadí se v této statistice mezi nejhorší týmy MLB. Některé hvězdy, především Mark Teixeira, Michael Young, Hank Blalock, zatím marně hledají formu a tak se ofenzivními tahouny stali mladý Ian Kinsler a veterán Sammy Sosa. V Torontu ovšem Rangers chytili dech; první utkání na kanadské půdě rozhodl slušný výkon nadhazovače Tejedy a tři homeruny Texasu ve třetí směně. Druhé utkání se muselo rozhodnout až v desáté směně, v níž Blalock zařídil svému mužstvu výhru 9-8. Proti Torontu kapituloval Texas až včera, když Rangers nenašli recept na domácího nadhazovače Ohku a prohráli 3-7. Dnes pošlou hosté na kopec hráče, který na své první letošní vítězství stále čeká. Vicente Padilla zatím odházel pět zápasů; v prvních třech prohrál, ačkoli například proti Bostonu nepodal vůbec špatný výkon. V Chicagu a Clevelandu se za jeho přítomnosti na hřišti nerozhodlo, v obou utkáních ale poté Texas nezvládl závěr a prohrál.

Dnes Padillu čeká soupeř, na kterého má příjemné vzpomínky. Hráč, který letos oslaví třicátiny, proti Blue Jays nastoupil v kariéře dvakrát a pokaždé zvítězil. Týmu, proti němuž dnes nastoupí, se ale letos daří. Toronto patří mezi týmy se silným útokem, což ostatně dokázalo i v posledních dvou utkáních. Navíc dnes na kopec pošle svého vůbec nejlepšího nadhazovače. Roy Halladay je nejspolehlivější článek rotace Blue Jays a letos to jenom potvrzuje. V pěti zápasech ani jednou nepovolil soupeři více než tři body, a to vůbec neměl snadné soupeře - dvakrát nastoupil proti Bostonu, dvakrát proti Detroitu a jednou proti Tampě. V utkání s Detroitem se navíc Halladayovi podařil málo vídaný kousek - na hřišti vydržel deset směn, nechal soupeře doběhnout pro jediný bod a právem si připsal výhru 2-1. Proti Texasu se mi v kariéře příliš nedařilo, ovšem v loňské sezoně na něj jednou narazil a za necelých osm směn nedaroval Rangers jediný oběh.

Právě Halladay je hlavním důvodem, proč bookmakeři považují Toronto za favorita, na nějž vypsali kurs 1.43. Myslíte si, že si Padilla připíše první letošní vítězství? Potom si vsaďte na hosty z Texasu, kurs je 2.90.

Reklama