Hlavní obsah

Mathieu opět vyzve Gonzalese

Je tomu měsíc a pár dní, kdy se na turnaji ATP Masters Series v Miami střetli ve 3. kole Fernando Gonzalez a Paulu-Henri Mathieu. Tento zápas vyzněl lépe pro Francouze a Chilan má dnes šanci na brzkou odvetu.

Článek

Gonzalez měl už loni výbornou formu, což potvrzoval i v úvodu letošní sezony, kdy se dokonce probojoval do finále Australian Open. Možná až překvapivý výsledek ale v dalších doposud hraných turnajích nepotvrdil. Ve 3. kole skončil na Pacific Open v Indiana Wells, stejný výsledek zaznamenal na následném Sony Ericsson Open. Antukovou sezonu neodstartoval vůbec povedeně - hned v prvním kole se loučil s turnajem v Monte Carlu, když nestačil na Rusa Andrejeva. Celkově má Chilan letos bilanci 12 vítězství a 6 porážek. O nápravu se jistě pokusí na právě probíhajícím turnaji v Estoril.

O něco podařenější sezonu než Gonzales letos prožívá 42. hráč světa - Paul-Henri Mathieu. Na okruhu ATP odehrál 23 utkání, z nichž vyhrál hned 15 soubojů. Na hardu se svěřenci kouče Thierry Championa letos nezaznamenal žádné výrazné úspěchy; nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého krajana Gasqueta ve čtvrtfinále. Ve velkém stylu sice vstoupil do turnaje ATP Masters Series v Miami, když s přehledem po setech dvakrát 6:1 vyřadil Vliegena, v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi a poté k překvapení všech tenisových nadšenců porazil ve dvou setech i svého dnešního soupeře. Jeho pouť turnajem skončila v dalším zápase na raketě Andy Murraye. Tak úspěšný zdaleka nebyl před 14 dny, kdy se v Monte Carlu opět v úvodním zápase potkal s Vliegenem, ale tentokrát mu podlehl. Ve skvělém světle se naopak rodák ze Štrasburku předvedl minulý týden v Casablance, kde nenašel žádného přemožitele a radoval se ze svého třetího titulu na okruhu ATP v kariéře.

Vzájemné zápasy těchto hráčů jsou vyrovnané. Jestli věříte, že Chilan vrátí Francouzovi měsíc starou porážku, tak si na něj vsaďte s kursem 1.45 u společnosti bwin. Mathieu je považován za outsidera zápasu, ale to nic neznamená. Kurs na jeho vítězství je nastaven na hodnotu 2.70.

Reklama