Hlavní obsah

Berdych změří síly s domácím Mayerem

Jako druhý nasazený startuje na turnaji v Mnichově český tenista Tomáš Berdych. Vstup na antuku mu před 14 dny v Monte Carlu vyšel - s prestižním podnikem se rozloučil až v semifinále, kde vypadl s Nadalem. Dnes vstoupí do dalšího turnaje na oranžovém povrchu proti Florianovi Mayerovi.

Článek

Berdych, dvanáctý hráč žebříčku ATP, se letos v úvodu ročníku na tvrdém povrchu nijak nezaskvěl. Jeho bilance před antukovou sezonou byla 8 výher a 7 porážek, což není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá statistika. Jediným jeho turnajovým úspěchem byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se potom dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Hned v úvodních zápasech končil na dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami. Přechod na antuku ale rodákovi z Valašského Meziříčí vyšel náramně. Na turnaji ATP Masters Series v Monaku porazil postupně Nicolase Almagra, Benjamina Beckera, šestého hráče světa Tommyho Robreda a ve čtvrtfinále i Robina Soderlinga. Prohrál až, jak je zmíněno výše, v semifinále s - na antuce „neporazitelným“ - Nadalem.

Soupeřem v prvním kole turnaje v Mnichově mu bude domácí hráč Florian Mayer. Ten na Berdycha nemá zrovna dobré vzpomínky. S českým reprezentantem hrál dvakrát a vždy odcházel z kurtu poražen. Na antuce se ale oba hráči spolu doposud nesetkali a 41. hráč světa bude chtít jistě uspět. Letos hraje stejně jako v předchozích letech dosti průměrně - 10 utkání na okruhu ATP vyhrál a z 9 odcházel jako poražený. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Rotterdamu a Delray Beach, kde skončil ve čtvrtfinále. Přechod na antuku mu rozhodně nevyšel tak dobře jako Berdychovi - v Monte Carlu vypadl hned v prvním kole s Francouzem Gicquelem.

Myslíte si, že Mayer využije domácího prostředí a zlepší si dnes svou neúspěšnou bilanci s Berdychem? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 4.14. Jste-li názoru, že rozjetý Berdych postoupí v Mnichově nejméně do druhého kola, pak využijte kursu 1.15, který vypsala společnost bwin.

Reklama