Hlavní obsah

Toronto má nůž na krku

Do velkých problémů se v prvním kole play off dostali basketbalisté Toronta. Vítěz Atlantické divize prohrává v sérii s New Jersey už 1:3 na zápasy a dnes musí doma odvracet první mečbol Nets.

Foto: ČTK

Richard Jefferson z New Jersey Nets se snaží projít přes hráče celku Detroit Pistons Tayshauna Prince (22) a Clifforda Robinsona (30).

Článek

New Jersey po loňské sezoně, kdy s velkým přehledem vyhrálo svoji divizi, muselo v té letošní přenechat prvenství právě Torontu. Nets měli problémy od listopadu, kdy letošní ročník začal. Jistotu play off získali až v dubnu; soupeřům v boji o vyřazovací zápasy se totiž přestalo dařit a New Jersey se navíc rozehráli do velmi slušné formy. Tu potvrdili čtyřmi výhrami, kterými zakončili základní část, a poté už se začali připravovat na Toronto. A s už dávno uzdraveným Richardem Jeffersonem, ovšem bez dlouhodobě zraněného Nenada Krstiče se připravili dobře. Hned v prvním utkání dokázali Toronto v Kanadě zaskočit, když především díky spolupráci Jasona Kidda a Jeffersona zvítězili 96-91. Dlouho pro ně vypadal dobře i druhý zápas; v první polovině dokázali Toronto výborně ubránit, Raptors ovšem v posledním dějství zabrali naplno a nakonec vyhráli 89-83.

Nyní bylo na Kanaďanech, aby v New Jersey dokázali alespoň jednou zvítězit a vrátit se domů s přinejhorším vyrovnaným stavem. To se jim ale nepodařilo. Ve třetím souboji totiž Jason Kidd předvedl málo vídaný výkon. Velezkušený rozehrávač si kromě 16 bodů připsal ještě stejný počet doskoků a 19 asistencí a hlavně díky němu a autorovi 37 bodů Vinci Carterovi strhli Nets vedení v sérii na svoji stranu. Raptors potom nedokázali trojici Kidd-Carter-Jefferson zastavit ani ve čtvrtém utkání. Kiddovi chyběly dva doskoky k triple-doublu, Carter si připsal 27 bodů, Jefferson 23 a hlavně díky nim Nets zvítězili jednoznačně 102-81.

Torontu nyní nezbývá než vyhrát, a podle bookmakerů by se mu to mělo podařit. Společnost bwin totiž na domácí vypsala kurs 1.55. Myslíte si, že New Jersey postoupí do druhého kola už dnes? Potom si vsaďte na hosty v kursu 2.50.

Reklama