Hlavní obsah

Švédsko a Švýcarsko uzavřou program skupiny A

Šestý hrací den završí první fázi mistrovství světa v ledním hokeji. Týmy se definitivně rozdělí na dvě skupiny. Odpoledne se střetnou ve dvou zápasech mužstva, která ještě nezískala žádný bod o to, kdo spadne do bojů o udržení. Večer se naopak další čtyři týmy budou prát o výhodnou výchozí pozici pro osmifinálové skupiny.

Článek

Švédsko prožilo vloni sezónu snů, když dokázalo jako první země v historii ve stejném roce vyhrát zimní olympijské hry a mistrovství světa, když se tyto dvě akce konaly každá v jiném termínu. Letos si tato severská země připsala na hokejovém ledě další úspěch, když vyhrála týden před zahájením mistrovství obě finálová utkání Euro Hockey Tour. Švédové to zvládli i bez mnoha opor, které jim pomohly k loňským úspěchům. Jednoznačnou převahu v kádru mají hráči z domácí Elitserien. Jeden z nejzkušenějších mužů se do týmu propracoval i z druhé švédské ligy. Odpor dvou dosavadních soupeřů na šampionátu Švédové lámali zatím pokaždé brankostrojem ve druhé třetině. První zápas odchytal Backlund, který dostane příležitost i dnes.

Švýcaři postavili v obou zápasech do branky Hillera, který byl důležitým jazýčkem na vahách při jejich těsných výhrách. Do role náhradníka se tedy dostal Aebischer, který zatím marně doufá, že si na mistrovství světa vylepší dojem z nepovedené sezóny v NHL. Svoji pozici nese natolik nelibě, že to dal najevo i v tisku. Švýcarský trenér ovšem může být zatím spokojen s tím, že mu opět vychází sázka na obranu. Jeho tým totiž oba zápasy vyhrál pouze 2:1. Nyní ho však čeká náročný program, protože dalšího severského soupeře potká již zítra a v horším případě bude mít na regeneraci sotva osmnáct hodin.

Bookmakeři bwin očekávají, že si Švédové v dnešním zápase opět s chutí zastřílí. Na výhru severského mužstva vypsali kurs 1,16 . Oba celky se utkaly na velkých akcích dvakrát i v minulém roce. Na olympijských hrách Švédové soupeře smetli ve čtvrtfinále. Na mistrovství světa před necelým rokem Švýcaři soupeře zaskočili při přestřelce remízou. Pokud dnes získají alespoň bod, stane se tak v kursu 4,5 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články