Hlavní obsah

Catania dnes hostí v dohrávce Ascoli

Eurotip.cz

Ascoli o víkendu ztratilo domácí prohrou s Regginou šanci na záchranu v Sérii A a v příští sezoně tak bude startovat pouze v nižší soutěži. O udržení se naopak stále pere Catania, která kvůli dva měsíce starému incidentu, při kterém byl zabit policista, nemůže stále hrát na svém stadionu.

Článek

Dnešní utkání se tak odehraje ve Veroně, která je narozdíl od obou klubů skoro na samém severu Itálie. Catania nemá v poslední době vůbec dobrou formu; o uplynulém víkendu zvítězila sice v Udinese, ale tříbodový úspěch si připsala po dlouhých dvanácti zápasech. „Do té doby jsme měli v roce 2007 na svém kontě pouze jedno vítězství a to zaslouženě, jelikož jsme nehráli dobře. S Udinese to bylo za této situace, ve které jsme, velmi důležité vítězství,“ řekl kouč Pasquale Merino, který dnes už může počítat s uzdraveným záložníkem Davidem Baioccem i obráncem Lorenzo Stovinim, jemuž o víkendu vypršel karetní trest. Nejisté jsou naopak starty Takayuki Morimota a Giuseppe Colucciho.

Dá se říct, že o nic hraje dnes a ve zbytku letošní sezony poslední celek Série A - Ascoli. Ten o víkendu nestačil na Regginu, čímž dokonal svůj sestup do nižší soutěže. Mužstvo z jihu Itálie v posledních měsících nestačí na ostatní celky - z posledních sedmi utkání získalo pouze bod. „Musíme dohrát sezonu důstojně,“ řekl trenér týmu Nedo Sonetti. Ten dnes bude postrádat největší osobnost mužstva Luigiho Di Biagia, který je zraněný. Do sestavy se naopak vrací duo Sasa Bjelanovic - Pasquale Foglio. Kromě Di Biagia se na hřišti neobjeví ani vykartovaní Michelangelo Minieri a Massimo Bonanni.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Pasquale Merina vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.30. Myslíte si, že Ascoli neodjede z Verony s prázdnou, pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 3.00 rovné.

Reklama