Hlavní obsah

San Jose usiluje o navýšení vedení

V NHL dnes skončí druhá část druhého kola play off. Po základní části hůře postavené týmy budou mít podruhé v řadě výhodu domácího ledu. Shodou okolností se také oba mohou dostat na dohled dalšímu kolu. Ottawa se pokusí opět soustředěným tlakem udolat New Jersey. San Jose může upevnit svoji pozici v sérii proti Detroitu, která je chudá na góly.

Článek

Žraloci se chlubili v základní části sezóny jednou z nejvyrovnanějších brankářských dvojic. Fin Toskala se však v rozhodující části sezóny zranil a na místo neotřesitelné jedničky se tím pádem dostal Nabokov. Ten se na začátku play off spíše rozehříval, ale postupně stále více podporoval tým a v prvním zápase druhé série dokonce udržel čisté konto. San Jose tak má o starost méně a může se soustředit na další činnosti. Trenéra může těšit, že tým hraje poměrně disciplinovaně. Zároveň však zatím nepotvrzuje v play off pověst klubu s nejlepšími přesilovkami, kterou si vysloužil v základní části. Během tří zápasů nyní probíhající série nicméně již gólově zužitkoval stejný počet přesilových her jako v tom prvním za pět utkání. Za San Jose by měl nastoupit po několika měsících útočník Smith.

Detroit se ještě více těší na to, že se mu do sestavy vrátí švédský útočník Holmström. Ten je důležitým hráčem především do přesilovek. Detroit sice i ve druhém kole zatím soupeře vždy přestřílel, ale z tlaku pro něj nevyplývá tolik početních výhod, kolik by potřeboval. A ke všemu se mu podařilo z toho mála využít pouze jednu z nich. Hlavním důvodem měla být právě absence uvedeného hráče, který dosud nemohl pro problémy s okem do série zasáhnout. Detroit zatím nemůže být spokojen s mužem, který přišel jako hlavní trumf při uzávěrce přestupů. Bertuzzi neodehrál v play off všechna utkání a přesto je nejtrestanějším hráčem klubu. Rudá křídla mají co zlepšovat i jinak. Utkání bez chyby by si přál třeba odchytat Hašek.

Bookmakeři bwin hostům příliš nevěří a čekají spíše další úspěch domácích. Na třetí výhru San Jose v sérii vypsali kurs 1,95 . Žraloci se vskutku naučili na soupeře na vlastním ledě zahrát a hosté dosahovali během sezóny podstatně lepší výsledky doma než venku, kde dokonce skončili se záporným skóre. Detroitu dlouho trvalo i v prvním kole play off, než se venku osmělil a dnes si lze na jeho vítězství vsadit v kursu 3,05 .

Reklama