Hlavní obsah

Robredo se utká se svým krajanem

Ve druhém kole tenisového turnaje v Estorilu dnes změří síly dva Španělé. Druhý nasazený Tommy Robredo vyzve Alberta Martina, se kterým se na okruhu ATP doposud setkal třikrát - naposledy před pár měsíci v novozélandském Aucklandu.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Sedmý hráč světa Tommy Robredo z těchto tří utkání vyhrál dvě. Jedno z jeho vítězství se zrodilo právě v Aucklandu, kde tento Španěl zaznamenal svůj zatím největší letošní úspěch - skončil jako poražený finalista. Čtvrtfinále bylo pro něj konečnou na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami, kde skončil na raketě Guillerma Caňase, dvojnásobného přemožitele Rogera Federera. Před týdnem Robredo sice postoupil do 3. kola turnaje v Barceloně, ale v něm nestačil na Argentince Calleriho. „Calleri je dobrý hráč, a jestliže vy nehrajete na 100%, tak s ním můžete prohrát,“ řekl Robredo. Celkově si Španěl v roce 2007 připsal 17 vítězství z 26 zápasů. To poslední zaznamenal v prvním kole probíhajícího turnaje v Estorilu s krajanem Montanesem a oslavil jím své 25. narozeniny.

Dnes Robredo narazí na svého krajana Alberta Martina. Ten měl cestu do druhého kola portugalského turnaje snazší - jeho soupeř Rus Korolev totiž zápas skrečoval. Jinak se ale Martinovi letos vůbec nedaří - žebříčkem ATP se od 1. ledna 2007 propadl o 32 příček - momentálně je až 93. hráčem světa. Celkem do této doby odehrál 16 zápasů, z nichž prohrál hned 11. O nápravu se momentálně pokouší na antuce, která je jeho nejsilnějším povrchem; to prokázal v prvním kole v Barceloně, ale ne už v tom dalším, kde prohrál s Nalbandianem.

Vítěz tohoto zápasu se v dalším kole střetne s lepším z dvojice Calleri - Del Potro. Může tak opět dojít k opakování souboje z Barcelony, v němž by Robredo mohl Argentincovi vrátit týden starou porážku. Nejdříve ale musí uspět dnes s Martinem. Věříte-li, že se mu to podaří, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.22. Jste-li opačného názoru, pak využijte kursu 3.43 na dvojku.

Reklama