Hlavní obsah

Warriors mají druhý mečbol

Jen minuty dělily basketbalisty Dallasu od vyřazení z play off NBA. Mavericks ovšem nakonec pátý zápas série s Golden State zvládli a udrželi si naději na postup. O tu se je dnes pokusí Bojovníci připravit doma v Oaklandu.

Článek

Dallas letos základní část vyhrál způsobem, který ho pasoval do role možná největšího kandidátu na titul. Nejvýše nasazené mužstvo navíc ve vyřazovacích bojích dostalo osmý tým Západní konference, tedy papírově nejslabšího soupeře. V tom je ovšem problém - tím týmem je Golden State, který se ovšem rozehrál do fantastické formy. Pohled na sestavu Bojovníků dával už na podzim tušit, že letos budou silní. Většinu sezony ovšem odehráli v oslabení. Vyhlášený střelec Jason Richardson strávil do konce února stejně času na lavičce jako na hřišti a zranění se nevyhla ani rozehrávači Baronu Davisovi. Právě s ním bývají nejčastěji spojovány letošní úspěchy mužstva z Oaklandu - Warriors totiž z 82 zápasů měli bilanci 42-40 a z 19 utkání, v nichž Davis nehrál, mizerných 6-13.

Už s Davisem v sestavě zvládli hráči Golden State skvěle závěr základní části, když do play off dokázali postoupit na úkor losangeleských Clippers. Svou formu potom prodali hned v prvním utkání proti Dallasu - 22. dubna dokázali Texasany zaskočit na jejich hřišti a zvítězit 97-85. Druhé utkání Dallas zvládl a vyhrál 112-99, čekaly ho ovšem dva souboje v Oaklandu, kde jsou Warriors velmi silní. A dokázali to i tentokrát - v prvním utkání vyhráli překvapivě lehce 109-91 a i když ve druhém utkání měli daleko více práce, dokázali zvítězit i v něm a po výsledku 103-99 se ujmout vedení 3-1 v sérii. To už měl Dallas nůž na krku a nesměl před svými diváky zaváhat. To se mu ale málem podařilo - Bojovníci totiž po Davisově trojce vedli tři minuty před koncem zápasu už 112-103. Tehdy ovšem přišly chvíle Dirka Nowitzkiho. Zatímco Mavericks dokázali Golden State ubránit, německá hvězda Dallasu nastřílela hostům 12 bodů a hlavním dílem tak přispěla k vydřené výhře 118-112.

Bojovníci doma proti Dallasu ještě nezaváhali, přesto je dnes bookmakeři považují za outsidery s kursem 2.20. Myslíte si, že Dallas prokáže svou sílu a v Oaklandu konečně uspěje? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 1.70.

Reklama