Hlavní obsah

Potvrdí Djokovič roli jasného favorita?

Turnaj v portugalském Estoril se pomalu, ale jistě blíží ke konci - dnes má na programu čtvrtfinálové duely. Mezi nejlepší osmičkou nechybí třetí nasazený - Novak Djokovič. Jeho postup do semifinále přes 62. hráče světa - Guillerma Garciu-Lopeze - by neměl být až tak složitý.

Článek

Srb Novak Djokovič, který 20. narozeniny oslaví až 22. května je v tuto chvíli 5. v žebříčku ATP. Letos navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalinku ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 28 vítězství a pouze 6 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide a také vyhrál prestižní Sony Ericsson Open. Před dvěma měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil na Rafaela Nadala. Semifinálovou účastí ozdobil podnik v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii. Na úspěchy z tvrdého povrchu se mu doposud nepodařilo plnohodnotně navázat na antuce. Neuspěl v Monte Carlu, kde skončil ve třetím kole na raketě Davida Ferrera. Blízko vyřazení byl v prvním kole probíhajícího turnaje v Estoril, kde nakonec porazil po těžké bitvě Rusa Andrejeva. V dalším zápase už žádné problémy neměl se Španělem Venturou.

O další vítězství se Djokovič jistě pokusí ve čtvrtfinále, kde mu bude soupeřem Guillermo Garcia-Lopez. Ten zdaleka nedosahuje kvalit mladého Srba. 23letý Španěl je ve druhé padesátce žebříčku ATP, ale právě letos zažívá doposud nejlepší sezonu. Do čtvrtfinále se probojoval na turnaji v Delray Beach. O další úspěch se pokouší na probíhajícím turnaji v Estoril. Zde se mu prozatím velmi daří; hladce ve dvou setech porazil Američana Russela a v minulém kole i Tursunova, se kterým si připsal 10. vítězství na okruhu ATP v roce 2007.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit dále může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem srbský mladíček s kursem 1.09. Kurs na Španěla má hodnotu 5.15.

Reklama