Hlavní obsah

Chotěbuz dnes bez Munteana

Eurotip.cz

Dvaatřicáté kolo bundesligy dnes odstartuje tradiční páteční předehrávkou. V té změří síly osmá Chotěbuz a devátý Hannover. Oba celky mají shodný počet bodů a stále bojují o pohárovou Evropu.

Foto: ČTK

Jiří Štajner z Hannoveru 96 (vpravo) se raduje z gólu,který vsítil za záda Olivera Kahna z Bayernu Mnichov.

Článek

Hannover odstartoval do tohoto ročníku špatně, ale postupem času nabíral na obrátkách a nakonec přezimoval s dvaceti body na slušné dvanácté příčce. Na jaře nehraje opět špatně - momentální 9. místo a 4bodová ztráta na pátý Norimberk jsou toho důkazem. Velký podíl na této skutečnosti má trenér Dieter Hecking, který převzal mužstvo po několika úvodních kolech až na samém spodku tabulky. Především venku se jeho mužstvu velmi daří; na hřištích soupeřů získal Hannover plných 23 bodů a v této statistice je čtvrtým nejlepším celkem bundesligy.

V posledních dvou zápasech si Heckingovi svěřenci jistě zvedli sebevědomí; nejdříve doma porazili brankou Brugginka Mönchengladbach a před týdnem zvítězili 2:1 v Mohuči - střelecky se opět prosadil zkušený Nizozemec Bruggink, který je důležitým stavebním kamenem sestavy Hannoveru. Dnes na hřišti v zápase s Chotěbuzí nebude chybět narozdíl od kapitána Laly, který je už delší dobu zraněn. Stejně je na tom útočník Gunnar Thorvaldsson. „Chotěbuz je pro mě nejlepší mančaft letošní sezony. Mužstvo táhnou Sergiu Radu a Vlad Munteanu, kteří mají rádi ofenzivní pojetí hry,“ pěje slova chvály na soupeře kouč Hecking.

Chotěbuz do letošní sezony odstartovala velmi dobře, ale postupně se její forma na podzim vytrácela. Do jara však vstoupila opět plná sil a především díky rumunskému duu Radu - Munteanu je v tuto chvíli na pozici, ze které může útočit na evropské poháry. Před týdnem neponechali svěřenci Petrika Sandera nic náhodě a porazili doma 2:1 silný Leverkusen, na který v tutu chvíli ztrácí 4 body. Chotěbuz hraje i velmi dobře venku, sice na hřištích soupeřů nezískala tolik bodů jako její dnešní soupeř, ale patří s přehledem do první poloviny týmů bundesligy v této statistice.

Dnes ji čeká stejně jako před týdnem zápas s přímím konkurentem, což nebude jistě nic jednoduchého. Tento fakt jen posiluje absence klíčového muže - Vlada Munteana, který před týdnem obdržel osudovou pátou žlutou kartu a dnes bude své spoluhráče sledovat pouze z tribuny. Špílmachr mužstva hraje sice v záložní řadě, ale v probíhající sezoně se dokázal střelecky prosadit už 11krát. Na jeho místo levého záložníka dnes kouč Sander nejspíše postaví jednoho z dvojice Skela - Ziebig.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání favorita v mužstvu domácích, na které vypsali kurs 1.85. Myslíte si, že zápas nebude mít vítěze, pak si vsaďte na remízu - kurs je 3.25 a na vítězství Chotěbuze si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama