Hlavní obsah

New Jersey je před vyřazením

Po dvou dnech, kdy se tempo druhého kola play off v NHL trošku zvolnilo, se v sobotu opět budou hrát dva zápasy. V západní konferenci si musí Anaheim na příštího soka pár dnů počkat, protože Detroit se střetne se San Jose za rovnovážného stavu série. Východní konference pozná prvního finalistu, jestliže Ottawa uspěje na ledě New Jersey.

Článek

Ďáblové vloni prošli hladce prvním kolem play off, ale v tom druhém vypadli s jeho pozdějším vítězem. Letos měli naopak již v prvním kole problémy, protože prohrávali 1:2 na zápasy, ale přestože vstupovali do druhého kola rozehranější, na výkonech to moc znát nebylo. New Jersey se může pyšnit ve druhém kole pouze snad první třetinou druhého zápasu, v níž soupeře jednoznačně přestřílelo a získalo si dvougólové vedení. To ovšem posléze stačilo promrhat a dosud jedinou výhru nad dnešním soupeřem v play off získalo až v dvojnásobném prodloužení. Vinu na všem má velmi pasivní hra, kterou si přivezlo i do hlavního města Kanady. New Jersey tam v pondělí dlouho odolávalo a prohrálo posléze brankou, o níž si ještě teď myslí, že neměla platit. New Jersey mohlo být po venkovních utkáních spokojeno snad jedině s faktem, že v nich neinasovalo v oslabení.

Ottawa do začátku tohoto týdne dokázala v letošním play off využít přesilovku v každém utkání. V sériích se však hraje na vítězné zápasy a tudíž vlastní diváky i bez gólového přesilovkového příspěvku dokázala dvakrát potěšit. V obou zápasech soupeře přestřílela a pokaždé se i dočkala potřebného množství gólů. Senátoři se mohli opřít o brankáře Emeryho, který soupeře již natolik znervózněl, že se před sobotním zápasem musí vyrovnat se slovní pyrotechnikou, kterou ho zasypávají z druhé strany. Spoluhráči mu však jsou velmi nápomocni. V útoku táhne Ottawu ve druhém kole Heatley, který v něm má průměr dvou bodů na zápas.

Bookmakeři bwin vidí sobotní duel jako velmi vyrovnaný. New Jersey dle nich má možnost oddálit vyřazení výhrou v normální hrací době v kursu 2,4 . Hosté však během sezóny hráli venku dosti kvalitně a v play off dokázali vždy vedení v sérii 3:1 na zápasy proměnit v postup hned v pátém utkání. V sobotu si lze na vítězství Ottawy vsadit v kursu 2,45 .

Reklama