Hlavní obsah

Sparta přivítá poslední Slovácko

Eurotip.cz

O vedení v tabulce Gambrinus ligy přišla minulý týden pražská Sparta. Nyní má možnost se do čela minimálně na den vrátit. Stačí jí doma porazit zatím nejhorší tým soutěže, Slovácko.

Článek

Tak dramatický závěr sezony Gambrinus liga dlouho nepamatuje. Do konce ročníku zbývá pět zápasů a zálusk na titul si dělají čtyři mužstva. Ještě minulý týden na tom z nich byla nejlépe Sparta. Letenští se totiž po špatném vstupu do jarní části sezony dokázali vzpamatovat a ve veledůležitém derby se Slavií zvítězili 1:0. Minulý týden ale v diskutovaném utkání v Ostravě jen remizovali 2:2 a první místo museli přenechat rozjetému Liberci. Ztráta dvou bodů s Baníkem je pro Spartu velmi nepříjemná. Čeká ji totiž těžký los - za týden odehraje zápas v Brně, v dalším kole doma přivítá Liberec, poté zavítá do Olomouce a v posledním kole se doma utká s Mostem. Vzhledem k vyrovnanosti čela tabulky si Sparťané v žádném případě nemohou dovolit ztrácet body a už vůbec ne s dnešním soupeřem. Tím je totiž Slovácko, poslední tým soutěže. Trenér Bílek ale nechce dnešního protivníka podcenit. „Slovácko, byť je poslední, hraje dobře, jsou nebezpeční, uhráli remízu v Liberci, trochu se trápí v koncovce a to je jediné, co je brzdí," varuje na stránkách klubu kouč, který dnes bude postrádat zraněného Kadlece.

Pravdou je, že nejhorší období letošní sezony už mají hráči z Uherského Hradiště za sebou. Slovácko totiž vyhrálo hned v prvním utkání na hřišti Zlína a pak si museli protrpět šňůru 22 zápasů bez vítězství. Toho se dočkali až před dvěma týdny, kdy doma porazili Olomouc 1:0. A to není jediný slušný výsledek svěřenců trenéra trenéra Malury z poslední doby. Michala Bílka varuje výsledek 1:1 v Liberci, Slovácko ale také dokázalo remizovat doma se Slavií, nejlepším týmem na hřištích soupeřů, a na hřišti ambiciozního Brna dostali jediný gól z penalty. Otázkou je, jestli dokáží podobný výkon zopakovat i na Letné. Hráči se na celý týden poctivě připravovali a vědí, že jen výkon nad 100 % může zaručit ten bodový zisk, ve který věříme. V každém případě doufám, že ... naši mladí hráči dokáží, že dosavadní výkony na hřištích soupeřů nebyly náhodné," prohlásil před utkáním sportovní ředitel klubu Lubomír Blaha.

I přes varování Michala Bílka považují bookmakeři za jasného favorita zápasu Spartu, na kterou vypsali nízký kurs 1.15. Myslíte si, že hosté neodjedou z Prahy s prázdnou? Potom si vsaďte na neprohru Slovácko, kurs na ni je 4.11.

Reklama