Hlavní obsah

Detroit čeká první zápas s Chicagem

Varování svému dalšímu soupeři poslali na úvod play off basketbalisté Chicaga. Bulls vyřadili obhájce titulu z Miami bez ztráty zápasu a nyní se chystají na Detroit.

Foto: ČTK/AP

Webber (dole) z Detroitu v tvrdém souboji o míč s orlandským Howardem.

Článek

Ať už dopadne série s Detroitem jakkoli, jedno je jisté - Chicago prožívá svou nejlepší sezonu za posledních devět let. Od roku 1998 se jim totiž nepodařilo postoupit v play off do druhého kola. Už loni měli Býci mladý ambiciozní tým, který chtěl dlouhé čekání ukončit. V prvním kole ale narazili na Miami, které se ve vyřazovacích bojích neuvěřitelným způsobem zlepšilo a nakonec dokráčelo až k titulu. Letos se ovšem týmu z Floridy Chicago pomstilo. Vyvážený tým, který trenér Skiles dovedl v základní části ke 49 vítězstvím, se s Miami nyní nemazlil a úřadujícího šampiona vyřadil ze hry ve čtyřech zápasech, když soupeři nedovolil průměrně ani 90 bodů na zápas.

Chicago tak jen potvrdilo svou pověst mužstva s vynikající defenzivou. Tu před sezonou vystužil veterán pod košem Ben Wallace, který přišel z Detroitu. Hráč, který se neshodl s trenérem Saundersem ohledně směřování mužstva a který měl velké platové požadavky, se nyní do Detroitu vrací, aby ho Chicagu pomohl vyřadit v boji o finále Východní konference. V sérii s Pistons se znovu potká s velkým kamarádem Rasheedem Wallacem. Pro toho je vztah s jeho jmenovcem důležitější než sport, zároveň ale upozorňuje, že žádné ohledy brát nebude. "Před zápasem a po něm jsme kamarádi, ale jak jste jednou na hřišti, nic jako kamarádství tam neplatí," prohlásil pivot Detroitu. Ani jeho tým se v prvním kole play off příliš nezdržel. Pistons, vůbec nejlépe bránící tým Východní konference, v něm narazil na Orlandu a stejně jako Chicago s ním skoncoval ve čtyřech zápasech, v nichž soupeře také udržel pod 90 body na zápas.

Detroit se s Chicagem utkal letos už čtyřikrát a jen jedinkrát odešel jako vítěz. Na domácí palubovce je ovšem nyní podle bookmakerů favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.44. Pokud vás láká sázka na Chicago, u bwin na něj najdete kurs 2.85.

Reklama