Hlavní obsah

Mladou Boleslav čeká klíčový zápas

Do vynikající formy se pět kol před koncem sezony dostali fotbalisté Mladé Boleslavi. Středočeši vyhráli tři zápasy v řadě a najednou jsou z nich jedni z adeptů na titul. Pokud to ale s útokem na první místo myslí vážně, musí si dnes doma poradit s Brnem.

Článek

Včerejší vítězství Sparty nad Slováckem znovu vyostřilo boj o titul v Gambrinus lize. Pražané se po něm dostali do čela a nyní je na soupeřích Sparty, aby její náskok stáhli. Liberec ji už dnes může v čele vystřídat, Mladá Boleslav pak může alespoň snížit ztrátu na klub z Letné na dva body. Případný úspěch svěřenců trenéra Jusky by Boleslav zároveň udržel v dostatečném odstupu od dalších soupeřů, kteří si dělají zálusk na čtvrté místo a Pohár UEFA. „Z hlediska bojů o evropské příčky považuji toto utkání za klíčové," prohlásil generální ředitel klubu Šeterle, jemuž hráči dělají poslední dobou jen radost. Středočeši totiž po domácí výhře nad Příbramí remizovali na hřišti zachraňujícího se Kladna a od té doby jen vítězí - v polovině dubna uspěli na stadionu Zlína 2:0, stejným poměrem porazili doma Teplice a v posledním kole vyhráli v Českých Budějovicích 3:0.

Brankář Miller tak drží už 367 minut neprůstřelnost. O tu se ho dnes pokusí připravit hráči Brna, kteří jsou dalším ze soupeřů Boleslavi v boji o Pohár UEFA. Za tím na jaře vykročili sebevědomě: v prvním kole po zimní přestávce rozdrtili Budějovice 5:0, potom sice prohráli se silným Libercem i Slavií 1:2, ovšem týden nato uspěli v Ostravě, v dalším kole doma proti Olomouci a poté i proti Slovácku. V posledních dvou kolech však svěřenci trenéra Mazury neuhráli ani bod; v Mostě se diváci dočkali prvních gólů domácího týmu, který zvítězil 4:2, a minulý týden Brno doma nečekaně prohrálo s Plzní 1:2. Porážka od Západočechů je o to nepříjemnější, že teď Brno čekají těžké zápasy - po Mladé Boleslavi je čeká Sparta a poté zápas na hřišti v Jablonci. "Připravujeme zápas od zápasu. Ty tři zápasy samozřejmě budou těžké, ale teď je před námi Mladá Boleslav," prohlásil trenér Josef Mazura, který vedle dlouhodobě zraněných Lejsala, Švejnohy a Gjoreskiho bude postrádat i Střeštíka a Okleštěka, kteří se zranili v minulém utkání.

Forma Mladé Boleslavi a domácí prostředí ji staví do role papírového favorita, na něhož bookmakeři vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že Brno v těžkém utkání obstojí a odveze si alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru Moravanů, bwin na ni nabízí kurs 2.08.

Reklama