Hlavní obsah

Šlágr ve Španělsku: Sevilla zajíždí na San Bernabeu

Včerejší vítězství Barcelony na hřišti San Sebastianu hodně napovědělo o dalším osudu dramatu ve španělské fotbalové La Lize. Barca si totiž upevnila vedení v tabulce a nyní má na svém kontě 65 bodů. Pokud ji budou chtít Sevilla a Real i nadále pronásledovat, musí dnes bezpodmínečně zvítězit. Radovat se však může jen jeden, případná remíza by pak hodně nahrála do karet Kataláncům.

Článek

Bílý balet je momentálně v pohodě, daří se mu nejen výsledkově, ale i předváděná hra má velmi vysoké parametry. Z posledních pěti kol urval celkem 12 bodů z 15 možných, jedinou prohru zaznamenal před třemi týdny na hřišti Racingu Santander (2:1). Jinak před čtrnácti dny si doma poradil se čtvrtou Valencií (2:1) a minulý týden doslova rozstřílel Athletic Bilbao na jeho hřišti 1:4. Do zápasu s Bilbaem již nastoupil uzdravený David Beckham a trenér Capello si jeho výkon velmi pochvaloval. Beckham by měl nastoupit i v dnešním zápase, přestože minulý týden obdržel pátou žlutou katru a měl mít stop. Vedení Realu se však proti rozhodnutí španělského fotbalového tribunálu odvolalo a se svým protestem uspělo.

V devatenáctičlenné nominaci na zápas se Sevillou nechybí ani pravý obránce Michel Salgado, a tak Galacticos by měli být téměř kompletní. Chybí pouze dlouhodobě zranění Roberto Carlos a Raul Bravo. Italský kouč na lavičce Realu Fabio Capello se snaží své svěřence před dnešním zápasem uklidnit a říká: „Pro nás jsou důležité všechny následující zápasy, nejen tenhle se Sevillou. Věřím, že budeme mít dobrý finiš a na konci sezony se budeme radovat z titulu.“ Souboj Realu se Sevillou nebude jen soubojem týmů, ale také elitních střelců. Ruud van Nistelrooy s 18 nastřílenými góly se bude snažit zastínit svého konkurenta Frederica Kanoutého, jenž letos zaznamenal ještě o gól navíc.

FC Sevilla má za sebou náročný čtvrteční zápas Poháru UEFA, ale zato se šťastným koncem. Svěřenci Juande Ramose přivítali v odvetě semifinále na svém stadionu celek Pamplony Osasuny a za úkol měli smazat jednogólové manko z prvního zápasu. To se podařilo ještě do přestávky, když se prosadil Luis Fabiano. A osm minut po změně stran vstřelil postupovou branku Brazilec Renato. Sevilla tak má šanci obhájit loňské vítězství v Poháru UEFA, finále je na programu 16. května ve skotském Glasgowě a Andalusané v něm vyzvou Espanyol Barcelona, jenž si v semifinále dvakrát poradil s Brémami.

V La lize má ovšem Sevilla také velmi složitou pozici, na Barcu po včerejšku ztrácí 4 body a nic než vítězství dnes nemůže chtít. Situaci však komplikují tři absence, mimo hru jsou pro dnešek obránce Javi Navarro a středopolaři Adriano a Jesus Navas. Drobné šrámy ze čtvrtečního zápasu s Osasunou si odnesli oba klíčoví útočníci Luis Fabiano a Frederic Kanouté, avšak dnes by měli být stoprocentně připraveni. Stejně jako dánský režisér hry Christian Poulsen, jenž dostal ve čtvrtek taky pořádně „nakopáno“. Sevillští by jistě rádi chtěli zopakovat podzimní vzájemný duel, kdy na domácím stánku porazili Real Madrid díky trefám Kanoutého a Chevantóna 2:1. Dnes však půjde o hodně a zkušenosti s bojem o titul hovoří pro Real. Na druhou stranu Sevilla letos nejednou překvapila, a tak rozhodně není bez šance ani tentokrát.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin mírně favorizují Capellův celek, ne jehož vítězství vypsali kurs 1.80. Na případnou remízu si můžete vsadit v kursu 3.40. A pokud si myslíte, že Sevilla zopakuje výsledek z podzimního vzájemného měření sil a že tedy na San Bernabeu zvítězí, pak znásobte svůj vklad vysokým kursem 4.00.

Reklama