Hlavní obsah

Londýn netrpělivě očekává derby Arsenal - Chelsea

Na čtvrté příčce tabulky Premier League se nyní nachází londýnský Arsenal. Na třetí Liverpool, který včera prohrál s Fulhamem 0:1, ztrácí jediný bod. Chelsea se nevzdává naděje, že by mohla vyhrát ligu. Na vedoucí Manchester ztrácí osm bodů a do konce soutěže jich může získat devět. Důležitý bude středeční zápas na Stamford Bridge proti United.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér Arsenalu Arsene Wenger (vlevo) a kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Domácím se momentálně v celku daří a na Emirates stadium vyhráli tři zápasy v řadě. 17. dubna přehráli Gunners hostující Manchester City 3:1. O čtyři dny později remizovali v Tottenhamu 2:2. O vítězství připravil Arsenal až v 90. minutě Jenas. V posledním utkání si Kanonýři poradili s Fulhamem 3:1. Úvodní branku vstřelil již ve 4. minutě Baptista. Ve druhé půli Fulham vycítil šanci a zásluhou Daviese vyrovnal. Domácí však potvrdili, že se jim závěry utkání daří, a brankami Adebayora a Gilberta otočili skóre ve svůj prospěch.

Nejistý je dnes start kapitána české reprezentace Tomáše Rosického, kterého stále trápí problémy s kolenem. Kvůli stejnému problému určitě nenastoupí Freddie Ljungberg. Dlouhodobě je na marodce Gunners Thierry Henry, který laboruje s poraněnými třísly. Robin van Persie má poraněné chodidlo a mladíka Thea Walcotta vyřadilo zranění ramene. Proti bývalým spoluhráčům nastoupí obránce Chelsea Ashley Cole. „Pro náš klub toho udělal opravdu hodně a mým přáním je, aby na to fanoušci nezapomínali. Nebyl zde spokojený, a tak prostě odešel“, říká trenér domácích Arsene Wenger.

Navzdory zklamáním z posledních dnů jsou hosté stále neporaženi v jejich posledních jedenácti vystoupeních v Premier league a prohráli pouze jedenkrát ze 24 zápasů. Blues ovšem ztrácejí důležité body. V 35. kole pouze remizovala na hřišti Newcastelu 0:0. V dalším zápase opět jenom remizovali tentokrát doma 2:2 s Boltonem. Skóre otevřel slovenský fotbalista Michalík. Hned o čtyři minuty později hlavičkoval přesně Kalou a bylo srovnáno. Následoval velký tlak Chelsea a po rohovém kopu trefil Kalou břevno, avšak balón se odrazil tak nešťastně, že od brankáře Wanderers putoval přímo do branky. V 56. minutě se po hrubé chybě obrany Modrých prosadil hlavou Davies. Další góly už nepadly a tak se Manchester na prvním místě zase o něco vzdálil.

Další rána pak přišla v Lize mistrů, kde po penaltovém rozstřelu vyhrál Liverpool a Chelsea zůstala před branami finále. Trenér Jose Mourinho se dnes bude muset obejít bez Michaela Ballacka, který se zotavuje ze zranění kolenních vazů. S největší pravděpodobností nenastoupí ani Ricardo Carvalho. Útočník Andrej Ševčenko by se po zranění třísel mohl opět objevit v sestavě. V nominaci na zápas překvapivě figuruje mladý nováček Scott Sinclair. José Mourinho i přes neúspěchy posledních dní věří ve vítězství a říká: „Náš tým je plný hráčů, kteří umí vyhrávat a ti se nestanou neúspěšnými jenom kvůli tomu, že prohráli důležitý zápas nebo že nejsou tak úspěšní jako v předchozí sezoně.“ Do karet hostí hraje mimo jiné i to, že pod vedením Mourinha ještě nikdy s Arsenalem neprohráli.

Na vítězství domácích vypsali bookmakeři kurs 2.75. Podle sázkové kanceláře bwin je mírným favoritem Chelsea s kusem 2.35. Na remízu je pak obligátní kurs 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články