Hlavní obsah

Slavia chce zpět do boje o titul

Šestadvacáté kolo Gambrinus ligy dnes zakončí souboj na Střelnici. Domácí Jabonec přivítá na Severu Čech pražskou Slávii, které se po řadě neúspěchů vzdaluje vidina titulu. Nic ale není stále ztraceno a dnešní vítězství by Sešívané katapultovalo na třetí příčku a 2bodovou ztrátu na vedoucí Liberec.

Článek

Jablonec vstoupil do jarní části sezony fantasticky - rozdílem třídy vyhrál v Toyota Aréně se Spartou a zdálo se, že mužstvo plné zkušených kvalitních fotbalistů bude bojovat o poháry. To se ale neděje, svěřenci trenéra Petra Rady následně prohráli v Boleslavi, což je asi hodně vzalo. Od té doby vybojovali pouhé 4 body za stejný počet remíz. „Ztratili jsme doma zbytečně body s Příbramí, Budějovicemi a Zlínem. Divákům tedy máme co vracet a věřím, že nás proti Slavii podpoří. I když zápas vysílá televize, přál bych si zaplněný stadión,“ přeje si úspěch v dnešním utkání záložník Jablonce Jiří Valenta.

Hlavní slabinou jabloneckých je koncovka - v letošním ligovém ročníku se během 25 zápasů trefili pouze 27krát, což je na celek, který chtěl bojovat o příčky zajišťující v příští sezoně evropské poháry málo. Díky tomu je v tuto chvíli až desátý a dnes tak nemá co ztratit. „Slavia si hodně zkomplikovala situaci a určitě přijede s maximálním odhodláním skórovat a vyhrát. Je však evidentně v krizi a mi jí situaci neulehčíme,“ řekl kouč Jablonce Petr Rada, který dnes kromě dlouhodobě zraněných bude postrádat vykartované Petrželu a Svátka.

Hosté se mohli donedávna pyšnit sérií šestnácti zápasů bez porážky. Ale před měsícem překvapivě nestačili doma na Viktorii Plzeň, která si díky brance Petra Šímy odvezla ze Strahova plný bodový zisk. Od té doby trvá slávistická krize. Sešívaní následně neuspěli se Spartou a před týdnem uhráli doma pouze bezbrankovou remízu s Kladnem. Díky těmto výsledkům se tak propadla tabulkou - v tuto chvíli je dokonce čtvrtá.

Případné dnešní vítězství by ji vrátilo do boje o titul. „Oba týmy půjdou za vítězstvím. Jablonec od zápasu na Spartě nevyhrál, tak si bude chtít napravit reputaci. Připravujeme se jako na každý jiný zápas,“ konstatoval trenér Slavie Karel Jarolím, který dnes může počítat s Hrdličkou, jež si odpykal disciplinární trest.

Na Jablonec dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.10. Věříte, že právě Slavie napraví svá zaváhání, pak si vsaďte právě na ni s kursem 3.15. Remízu ocenili experti bwin kursem 3.10. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 16:00 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama