Hlavní obsah

Berdycha dnes čeká Nieminen

Jako 12. nasazený startuje na turnaji ATP Masters Series v Římě český tenista Tomáš Berdych. Vstup na antuku mu před měsícem v Monte Carlu vyšel - s prestižním podnikem se rozloučil až v semifinále s Nadalem. Dnes vstoupí do dalšího stejně cenného turnaje na oranžovém povrchu proti Jarkko Nieminenovi.

Článek

Dvanáctý hráč žebříčku ATP - Tomáš Berdych - se letos v úvodu ročníku na hardu nijak nezaskvěl. Jeho bilance před antukovou sezonou byla 8 výher a 7 porážek, což není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá statistika. Z toho plyne jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Hned v úvodních zápasech končil na dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami. Přechod na antuku ale rodákovi z Valašského Meziříčí vyšel náramně. Na turnaji ATP Masters Series v Monaku porazil postupně Nicolase Almagra, Benjamina Beckera, šestého hráče světa Tommyho Robreda a ve čtvrtfinále i Robina Soderlinga. Prohrál až, jak je zmíněno výše, v semifinále s na antuce „neporazitelným“ Nadalem. Stejně dobře se svěřencovi Jaroslava Navrátila dařilo minulý týden v Mnichově, kde ho v semifinále vyřadil Rus Južnyj.

Rozhodně hůře si vede na antuce a celkově i v letošní sezoně 22. hráč světa Jarkko Nieminen - 10 zápasů vyhrál a 11 prohrál. Jediný turnajový úspěch zaznamenal hned v úvodu roku v Marseille, kde skončil v semifinále na raketě Baghdatise. Na antuce 26letý Fin sehrál letos 5 zápasů z nichž vyhrál 2. Úvodní antukový podnik v Monte Carlu pro něj končil hned v prvním kole, když nestačil na Safina. Poté startoval v Barceloně na Open SEAT. Zde sice porazil v úvodním kole Seppiho, ale následně prohrál s Hernandezem. Stejně jako Berdych startoval minulý týden v Mnichově, kde zaznamenal druhý letošní vítězný antukový zápas s domácím Schuttlerem, ale následně prohrál s pozdějším překvapivým Philippem Kohlschreiberem, který ve finále porazil Južnyho, s nímž navíc vyhrál mnichovskou čtyřhru.

Oba hráči se na okruhu ATP doposud nesetkali. Myslíte si, že Nieminen dnes českého tenistu porazí a ujme se vedení v bilanci vzájemných zápasů? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 3.15. Jste-li názoru, že rozjetý Berdych postoupí v Římě nejméně do druhého kola, pak využijte kursu 1.26, který vypsala společnost bwin.

Reklama