Hlavní obsah

Štěpánek má Haasovi co vracet

Tenisová antuková sezona je už v plném proudu, tento týden pokračuje prestižním turnajem ATP Masters Series v Římě. O titul bude bojovat 64 hráčů, mezi kterými nechybí ani česká dvojice Radek Štěpánek - Tomáš Berdych. Prvně jmenovaný vstoupí do turnaje v v hlavní italské metropoli proti Tommy Haasovi.

Foto: ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

S ním nemá Štěpánek pozitivní bilanci; oba hráči své síly ve vzájemném souboji změřili jednou - letos se střetli na turnaji v Dubaii a po setech 6:4 a 6:3 se z vítězství radoval Haas. Tento zápas se hrál na tvrdém povrchu, ale dnes se oba hráči střetnou na antuce. V Římě nestartuje sice jako nasazený, ale 29. příčka v žebříčku ATP ho opravňuje k mírnému optimismu. Na druhou stranu, letos nehraje zdaleka tak dobře jako loni. Bilance 7-9 je na českého reprezentanta opravdu málo. Turnajové úspěchy v roce 2007 zaznamenal prozatím pouze ve čtyřhře - finále v Dubai a Adelaide. Loni ještě 8. hráč světa tak klesl o dvě desítky níže. Antuka je ale jeho oblíbeným povrchem a právě na ni se chtěl vyhoupnout opět výše. Prozatím se mu na ní ale nedaří zrovna nejlépe - v Monte Carlu skončil ve druhém kole, v Barceloně hned v prvním na raketě Pavla.

Rozhodně lépe je na tom letos Tommy Haas - 23 vítězství a 7 porážek ho opravňuje k 11. místu na světě. Před měsícem Němec oslavil 28. narozeniny a zdá se, že je v nejlepších letech. Celkově má ve své sbírce 11 turnajových titulů - jeden z nich zaznamenal letos - žádného přemožitele nenašel na Podniku v Memphisu, krátký na Haase byl ve finále i Američan Roddick. Lépe se mu vedlo v Dubaii a tradičně i na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde skončil až v semifinále. K letošním úspěchům možno připomenout i čtvrtfinále v Indiana Wells. Toto všechno bylo ale na hardu, na antuce je Haas výrazně slabší, což dokázal minulý týden v Mnichově, kde vypadl hned v prvním kole s Francouzem Grosjeanem.

Myslíte si, že Haas potvrdí roli favorita a pro Štěpánka bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Římě? Potom si na Němce vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.44. Jste-li názoru, že český tenista potvrdí své antukové umění a vrátí Haasovi letošní porážku, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 2.40.

Reklama