Hlavní obsah

Kavalíři si chtějí udržet neporazitelnost

Eurotip.cz

Bez zaváhání zatím procházejí play off NBA basketbalisté Clevelandu. Pátou výhru v řadě si Kavalíři připsali proti New Jersey, které se dnes v Ohiu pokusí srovnat stav série.

Článek

To, že Cleveland v play off ještě neprohrál, ovšem zase takové překvapení není. V prvním kole totiž Kavalíři narazili na Washington. Tým z hlavního města krátce před koncem základní části přišel o dva klíčové hráče - Arenase a Butlera - a proti Cavaliers neuspěl ani venku, ani doma. New Jersey mělo s postupem přeci jen víc práce. Nets totiž po úvodní výhře nad Torontem další zápas prohráli. Na své palubovce dvakrát uspěli, ovšem v Torontu znovu prohráli a v šestém utkání rozhodli až osm vteřin před koncem, kdy Richard Jefferson svým košem rozhodl o jejich výhře 98-97 a postupu do druhého kola.

Zatímco hráči Clevelandu měli díky rychlému postupu přes Washington pět dní volna, New Jersey nastupilo proti Kavalírům osmačtyřicet hodin po výhře nad Torontem. Únava ale na nich příliš znát nebyla - v utkání, kterému dominovala obrana, bojovali až do úplného závěru. Zatímco ale domácí základní pětka podala vyrovnaný výkon, Jason Kidd a Vince Carter v dresu hostů se střelecky trápili. Kavalíři navíc ovládli prostor pod oběma koši: jen Ilgauskas s Goodenem si připsali 14 útočných doskoků a i díky nim nakonec Cleveland zvítězil 81-77. "Zápas nám dnes vyhrála naše obrana," řekl po utkání trenér domácích Mike Brown, jehož největší hvězda LeBron James odehrála zápas s nachlazením.

Po úvodní prohře bude dnes motivace New Jersey obrovská, bookmakeři přesto hostům příliš nevěří. Na domácí Cavaliers totiž společnost bwin vypsala kurs 1.48 a handicap 4.5 bodů. Myslíte si, že se New Jersey vrátí na svou palubovku za stavu 1:1 na zápasy? Pak si dnes vsaďte na hosty, kurs je 2.70.

Reklama