Hlavní obsah

Šafářovou čeká Ruska Chakvetadze

Vyrovnaný zápas se dnes dá očekávat ve druhém kole ženského tenisového turnaje v Berlíně mezi Lucií Šafářovou a Annou Chakvetadze. Obě se sice v prvním kole hodně nadřely, ale nakonec potvrdily své kvality a dnes změří poprvé síly ve vzájemném duelu.

Článek

Dvacetiletá česká hráčka je díky výborným výsledkům v letošní sezoně na 30. příčce žebříčku WTA. 177 cm vysoká Šafářová porazila letos už čtyřikrát hráčku z první desítky. Na Australian Open skončila až ve čtvrtfinále s krajankou Vaidišovou, když do něj postoupila přes hráčku té nejvyšší třídy - Amélii Mauresmovou. Výborně si vedla i na dalším podniku; v Sydney skončila své putování turnajem až ve finále, kde nestačila na Rusku Petrovou, před tím ale uspěla s Vaidišovou, Kuzněcovou a Heninovou. Naopak tak dobře se ji už nevedlo na Pacific Open v Indiana Wells, kde ztroskotala ve 2. kole na v současné době dobré Izraelce Peerové. Na dalším prestižním podniku v Miami měla konečnou rovněž ve 2. kole, když tentokrát vypadla s letos výbornou Serenou Williamsovou. Přechod na antuku ji vyšel - ve Fed Cupu porazila 13. hráčku světa Slovenku Hantuchovou. Před týdnem nastoupila do turnaje v portugalském Estoril, kde určitě neudělala ostudu - porazila Rezai, Yakimovu a Dominguez, nestačila až na Azarenku. Dobře vstoupila i do probíhajícího antukového turnaje v Berlíně, když porazila ve třech setech Ukrajinku Savčukovou - rozhodující set vyhrála kanárem.

Hráčku z východu bude mít za soupeřku i dnes. Je jí stejně stará Anna Chakvetadze, která je v tuto chvíli 11. hráčkou světa. Drobounká Ruska letos prohrála stejně jako Šafářová pouze 6 zápasů, do vítězného konce jich ale dotáhla o 8 více - konkrétně 23. Díky tomu se probojovala do čtvrtfinále Australian Open, kde vypadla se svou slavnější krajankou Šarapovou. Ještě lépe si vedla v Miami, zde skončila až v semifinále na raketě Henin. Mezi nejlepší čtyřku se rovněž dostala v belgických Antverpách. Vůbec největší úspěch si letos připsala v Hobartu, kde získala svůj celkově třetí titul v kariéře. Do druhého kola probíhajícího turnaje ale neprošla zdaleka hladce - jen díky dvěma zvládnutým tiebreakům porazila Stosur.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin ruská hráčka, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.62. Lucie Šafářová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Češku vsadíte s kursem 1.98.

Reklama