Hlavní obsah

Davyděnka čeká nevyzpytatelný Ital

Potito Starace, který se v poslední době dostal do velmi dobré formě, dnes narazí ve 3. kole domácího turnaje v Římě na turnajovou čtyřku - Nikolaje Davyděnka. Statistika vzájemných zápasů vyznívá lépe pro Rusa, který Itala porazil v jednom doposud hraném vzájemném zápasu.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

25letý Starace je v tuto chvíli 63. hráčem světa. Přes svou výšku 193cm je velmi dobrým antukářem. Právě oranžový povrch je jeho oblíbeným, což v poslední době jasně dokazuje. Před měsícem a půl triumfoval hned na svém prvním letošním antukovém turnaji v Neapoli, ale jednalo se pouze o challenger. O týden později potvrdil svou formu už na okruhu ATP, když jeho cesta turnajem ve španělské Valencii skončila až ve finále, kde ho přemohl domácí Almagro. Dobře si Starace vedl i na Open Seat v Barceloně, kde sice vypadl ve 3. kole, ale na raketě Rafaela Nadala. Svou formu momentálně prokazuje i v Římě, kde si ý poradil s dvěma velmi dobrými antukáři - Callerim a včera dokonce s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem.

Dnes ale narazí na hráče, který je v žebříčku ATP podstatně výše. Je jím o 12 dní starší Rus Nikolaj Davyděnko, který má letos prozatím bilanci 19 vítězství a 11 porážek. Rodák z Ukrajiny reprezentující Rusko slavil ve své kariéře celkem 10 turnajových titulů, ale letos se prozatím nikde neprobojoval ani do finále. Nejvíce se mu dařilo na podnicích v Rotterdamu a Doha, kde skončil v semifinále. Mezi nejlepší osmičku se sice probojoval na Australian Open, ale zde nestačil v pětisetové bitvě na Němce Haase. Ani trochu se Davyděnkovi nedařilo na v Monaku, kde odstartoval antukovou sezonu porážkou se Soderlingem. Chuť si alespoň trochu spravil v Barceloně, kde se probojoval do čtvrtfinále, v němž nestačil na Guillerma Caňase. Na probíhajícím turnaji v Římě ale včera porazil Marata Safina a jistě chce víc.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Starace mírným favoritem zápasu s kursem 1.70 na jeho vítězství. Sázka na to že do dalšího kola postoupí Davyděnko je oceněna kursem 1.91.

Reklama