Hlavní obsah

Tottenham bojuje o Pohár UEFA

Eurotip.cz

Velmi nabitý týden má nyní Tottenham; v pondělí hrál v Charltonu, dnes změří síly s Blackburnem a v neděli přivítá Manchester City. Tyto zápasy jsou navíc pro něj nesmírně důležité - jednobodový náskok ho drží na pozici zajišťující účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Postupová matematika je jasná - tři body ve zbylých dvou utkáních mu dávají jistotu.

Článek

Kohouti nevstoupili do letošní sezony vinou mnoha zranění vůbec dobře, ale po čase se dostavilo výrazné zlepšení. V tuto chvíli jsou na 6. příčce Premier league s 1bodovým náskokem na Bolton a dnešním zápasem k dobru. Tím může stvrdit svůj postup do příštího ročníku Poháru UEFA.

„Žádné kluby v Anglii kromě nejlepší čtyřky nedokázaly hrát dobře současně v lize a evropských pohárech. Nám se to podařilo a jsme na to pyšní,“ řekl manažer Kohoutá Martin Jol, jehož tým skončil v letošním ročníku Poháru UEFA ve čtvrtfinále. Zkušený kouč Tottenhamu dnes bude postrádat stále Benoita Assou-Ekotta, který má problémy s kolenem. Do sestavy se naopak obránce Ricardo Rocha.

Blackburn patří každoročně mezi průměr Premier league, což prokazuje i letos. Jeho 50 bodů stačí momentálně na 10. příčku. Výběr Marka Hughese často střídá dobré chvilky se špatnými. V posledním kole přišla jedna z těch dobrých, když si Rovers poradili s Newcastlem na jeho hřišti a zvítězili 2:0. Už týden před tím předvedli výborný výkon, tentokrát na domácím hřišti s přehledem porazili charlton, kterému uštědřili debakl 4:1.

Do listiny střelců se dvakrát zapsal útočník Jason Roberts, který se jednou trefil i minulý týden. Dnes by znovu neměl chybět v základní sestavě, ve které se naopak neobjeví ani jeden z trojice Zurab Khizanishvili - Robbie Savage - Steven Reid. Vážně ohrožen je start Davida Dunna.

Na výhru domácích Spurs byl sázkovou kanceláři bwin vypsán kurs 1.75. Na úspěch hostí je kurs 4.40. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.30.

Reklama