Hlavní obsah

Ztratí dnes Slavia zcela kontakt se špicí?

Ještě před třemi koly byla Slavia Praha vedoucím celkem Gambrinus ligy, ale dnes to už zdaleka neplatí. V pěti zápasech v řadě nevyhrála a na první Spartu v tuto chvíli ztrácí už 7 bodů. Kontakt se špicí se dnes pokusí udržet v dohrávce s Mladou Boleslaví, která má v tabulce o 2 body více.

Článek

Slávisté se mohli donedávna pyšnit sérií šestnácti zápasů bez porážky. Ale před měsícem překvapivě nestačili doma na Viktorii Plzeň, která si díky brance Petra Šímy odvezla ze Strahova plný bodový zisk. Od té doby trvá slávistická krize. Sešívaní následně neuspěli se Spartou a před týdnem uhráli doma pouze bezbrankovou remízu s Kladnem. V pondělí navíc neuspěli v Jablonci, kde prohráli 0:1. Díky těmto výsledkům se tak propadli tabulkou - v tuto chvíli jsou čtvrtí. „Všechno začalo při utkání se Slováckem, ve kterém jsme nakonec byli rádi za nerozhodný výsledek. Pak přišlo smolné utkání v Plzni a to nás srazilo do kolen,“ zmínil trenér Slávie Karel Jarolím.

Případné dnešní vítězství by je ale vrátilo do boje o nejvyšší příčky. „V utkání s Mladou Boleslaví očekáme bezpodmínečně vítězství. Všichni musejí pro výhru udělat maximum,“ řekl ředitel klubu Petr Doležal, který nepřímo pohrozil trenérovi Jarolímovi. „Tak už to chodí, žádný trenér nemá nic jistého,“ konstatoval slávistický kouč, který za hloupé vyloučení v zápase s Jabloncem přeřadil do „B“ týmu stopera Dosoudila.

Středočeši v prvním jarním kole remizovali na hřišti zvedající se Plzně, poté obrali doma o všechny body ambiciózní Jablonec a následně prohospodařili během posledních 15 minut v Toyota Aréně jednobrankový náskok se Spartou, když si nakonec odvezli debakl 1:4. Chuť si svěřenci Dušana Uhrina jistě následně spravili domácím vítězstvím s Příbramí, které poté nepotvrdili v Kladnu, kde uhráli bezbrankovou remízu.

Zpět na vítěznou vlnu se ale dostali ve Zlíně, kde vyhráli 2:0. Poté navíc doma nezaváhali s Teplicemi a po vítězství 2:0 se přiblížili předním příčkám v Gambrinus lize. Další vítězství Škodováci zaznamenali v Českých Budějovicích a o uplynulém víkendu doma s Brnem. „Výsledky bych nepřeceňoval, vždyť jsme dvakrát inkasovali v pohárovém utkání ve Zlíně. Ale samozřejmě bych byl rád, kdybychom proti Slavii udrželi nulu,“ řekl Uhrin. „V roli favorita určitě nenastupujeme. Toho tento zápas nemá. Chceme se v tabulce dostat co nejvýše,“ dodal kouč.

Na Boleslav dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 3.55. Věříte, že Slavia napraví svá zaváhání, pak si vsaďte právě na ni s kursem 2.00 rovné. Remízu ocenili experti bwin kursem 3.05. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama