Hlavní obsah

Skončí dnes Nadalova série?

Prestižní turnaj ATP Masters Series v Římě se pomalu, ale jistě blíží ke konci - dnes má na programu čtvrtfinálové duely. Mezi nejlepší osmičkou nechybí druhý nasazený a na antuce „neporazitelný“ - Rafael Nadal. Jeho postup do semifinále ale nebude určitě jednoduchý, v cestě mu totiž dnes stojí Novak Djokovič, který ho letos dokázal už jednou porazit.

Článek

Druhý vzájemný zápas v roce 2007 vyhrál Nadal a dnes to může potvrdit na antuce, na které neprohrál rekordních 74 zápasů v řadě! V Římě jen potvrzuje svou statistiku a do čtvrtfinále se probojoval s velkým přehledem. Postupně si ve dvou setech poradil s Braccialim a Južným, i když si před zápasem stěžoval na bolest hlavy a nevolnost, díky čemuž skončil dokonce v nemocnici.

Před měsícem triumfoval na prestižním podniku ATP Masters Series v Monte Carlu, když ve finále přehrál ve dvou setech světovou jedničku - Rogera Federera. Toto vítězství následně potvrdil na podniku V Barceloně, kde rovněž nenašel přemožitele. Ani na hardu se ale Nadalovi nedařilo letos špatně - triumfoval na turnaji ATP Masters Series v Indian Wells, semifinále si zahrál v Chennai. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - skončil mezi osmičkou nejlepších stejně jako na turnaji Masters v Miami. Celkově letos teprve 20letý Španěl zvítězil na okruhu ATP v 29 zápasech z 34 hraných.

Srb Novak Djokovič, který 20. narozeniny oslaví až za 11 dní je v tuto chvíli 5. v žebříčku ATP. Letos navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalinku ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 33 vítězství a pouze 6 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, vyhrál i prestižní Sony Ericsson Open a minulý týden si přispal antukový titul v portugalském Estoril.

Před dvěma měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil na svého dnešního soupeře. Semifinálovou účastí ozdobil podnik v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii. Na tyto úspěchy by jistě chtěl navázat momentálně v Římě, ale Nadal bude jistě hodně tvrdým oříškem.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí svou statistiku na antuce a celkově po třetí v kariéře najde recept na svého mladého Srba? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.09. Jste-li názoru, že Djokovič dnes ukončí Španělovu šňůru vítězství, pak využijte kursu 5.14, který vypsala společnost bwin.

Reklama