Hlavní obsah

Ivanovič změří síly se Schnyder

Bez české účasti je čtvrtfinále ženského tenisového turnaje v Berlíně, Lucie Šafářová totiž včera vypadla po tuhém boji s Dinarou Safinou. Ta na svoji soupeřku musí čekat, jelikož v Berlíně vydatně prší. Podle plánu by se ale dnes měla stihnou dvě semifinále. V jednom z nich změří síly Ana Ivanovič a Patty Schnyder.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Obě hráčky se na okruhu WTA setkali za poslední dva roky dokonce pětkrát. Úspěšnější je jednoznačně Švýcarka Schnyder, která Srbku dokázala porazit čtyřikrát, poslední měření sil ale vyznělo lépe pro Ivanovič. Té se letos poměrně daří, i když na turnajích se pravidelně nedostává mezi nejlepší. Šestnácté hráčce světa se letos nejlépe vedlo v lednu v Tokyu, kde skončila až ve finále na raketě Martiny Hingisové. Na ostatních turnajích končila převážně ve třetím nebo čtvrtém kole. Tři zápasy už vyhrála na probíhajícím Qatar German Open; postupně si poradila s Granville, Lichovcevou a Alonou Bondarenko.

Dnes ji čeká statisticky těžší soupeřka než ty předešlé - 19. hráčka žebříčku WTA. Tou je v tuto chvíli Švýcarka Schnyder, která je o celých 9 let starší než její dnešní sokyně. Díky tomu má samozřejmě na svém kontě už 10 titulů na okruhu WTA - poslední zaznamenala v roce 2005 v Gold Coast. Od té doby na triumf čeká. Nejblíže mu byla loni na turnajích v Charlestonu a Stanfordu, kde prohrála ve finále. Letos se jí moc nedaří - nejdále se probojovala na Australian Open, kde skončila ve 4. kole. Na probíhajícím turnaji v Berlíně ale podává velmi dobré výkony - už si poradila s Vinci, Ruanou Pascalovou Suarezovou a včera s Martinou Hingisovou - ve všech zápasech uštědřila soupeřce jednoho kanára.

I přes to je dnes favoritkou Srbka, na kterou si u společnosti bwin můžete vsadit s kursem 1.67. Patty Schnyder podává letos v Berlíně velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 1.95.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články