Hlavní obsah

Potvrdí Hradec svou domácí formu?

Jak už se stalo na jaře zvykem, druholigový Hradec Králové hraje svá domácí utkání vždy v pátek a dnešek tak nebude výjimkou. Tento termín doposud sice nesvědčil divácké návštěvě, ale výsledkům ano - Votroci doma na jaře ztratili prozatím ani body pouze s Jakubčovicemi, což se dnes jistě pokusí potvrdit proti Vítkovicím.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Východočeši vstoupili do druhé části sezony na hřišti ambiciózního Sokolova. Po většinu času ne moc aktivní Hradec v 61.minutě srovnal na konečných 1:1. Následoval domácí zápas s Ústím nad Labem, který rozhodli Votroci již v úvodu utkání, kdy po 19 minutách vedli už o dvě branky a tento náskok do konce zápasu nepustili. Poté ale nestačili na lídra druholigové tabulky Viktorii Žižkov. Chuť si spravili v dalším kole na domácím Všesportovním stadionu vítězstvím 2:0 s Bystrcí. Rovněž dvě branky vstřelili svěřenci Luďka Klusáčka i poté v Hlučíně, což ale tentokrát stačilo pouze na remízu.

Následně otroci neuspěli doma s Jakubčovicemi, když na 1:2 pouze korigoval Ir Munster. Na vítěznou vlnu se vrátili v Třinci, kde vyhráli 3:1, což před 14 dny doma potvrdili se silnou HFK Olomouc. Před týdnem uhráli bezbrankovou remízu v Blšanceh, což se dá rovněž považovat za dobrý výsledek. Dnes čeká Votroky domácí zápas, ve kterém se jistě budou snažit opět uspět. „Duel s Vítkovicemi je podle mého názoru velice důležité utkání pro naši sebedůvěru, protože pokud bychom dokázali zítra zvítězit a já v to pevně věřím, prodloužili bychom naši sérii utkání bez porážky na čtyři duely, což by mělo velice pozitivní vliv na celé mužstvo před neméně těžkým utkání na Bohemians příští víkend,“ říká Radim Wozniak, opora zadních řad, která dnes nebude kvůli žlutým kartám moci nastoupit.

Start Vítkovic do nového ročníku nebyl zrovna ideální, a v tomto stylu pokračují celou sezonu. V tuto chvíli mají náskok na sestupové příčky pouhé dva body, což je řadí mezi týmy, které zuby-nehty bojují o udržení. V poslední době se jim tento boj moc nedaří - z osmi zápasů vyhráli svěřenci bývalého výborného fotbalisty Aloise Grussmanna pouze jednou - před měsícem doma se Sokolovem. Bodovou sbírku sice rozšířili minulý týden v domácím střetnutí s Ústím nad Labem, ale remíza 2:2 znamená spíše ztrátu. O body se tak dnes musejí poprat v Hradci Králové, s nímž na podzim doma uhráli bezbrankovou remízu.

Dnešní souboj se podle bookmakerů odehraje v režii domácích, na které experti společnosti bwin vypsali kurs 1.65. Myslíte si, že Vítkovice dnes uhrají bod za remízu? Potom si vsaďte právě na ni - kurs je 3.30. Vítězství hostů ocenili bookmakeři stejné společnosti pěkným kursem 4.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články