Hlavní obsah

Přejde Volandri i přes Gonzalese?

V boji o antukový triumf na prestižním podniku ATP Maters Series v Římě zůstávají už pouze čtyři tenisté - Nadal, Davyděnko, Volandri a Gonzalez. Posledně dva jmenovaní si to dnes rozdají v semifinále proti sobě. Ani jeden z nich letos ještě nezískal žádné turnajové prvenství, což jistě zvyšuje motivaci.

Článek

Za poslední týden asi nejopěvovanější Ital - Filippo Volandri - hraje na domácím podniku životní turnaj. Letos zdaleka nezářil - před probíhajícím podnikem měl bilanci 5 vítězství a 9 porážek - jediným úspěchem bylo čtvrtfinále ve Valencii. Italská půda mu ale svědčí; 53. hráč světa prochází turnajem jako nůž máslem, což domácí publikum zvedá ze sedadel. Jen při pohledu na výčet poražených soupeřů jde z Volandriho v Římě strach. Rodák z Livorna si postupně poradil s Gabajašvilim, Gasquetem, světovou jedničkou - Federerem - a včera i ve skvělé formě hrajícím Berdychem. Navíc prozatím ztratil na celém turnaji pouze jeden set s Francouzem Gasquetem.

Dnes ho nečeká o nic lehčí soupeř než ti předešlí - 6. hráč světa - Fernando Gonzales. Ten měl už loni výbornou formu, což potvrzoval v úvodu letošní sezony, kdy se dokonce probojoval do finále Australian Open. Možná až překvapivý výsledek ale v dalších doposud hraných turnajích nepotvrdil. Ve 3. kole skončil na Pacific Open v Indiana Wells, stejný výsledek zaznamenal na následném Sony Ericsson Open. Antukovou sezonu neodstartoval vůbec povedeně - hned v prvním kole se loučil s turnajem v Monte Carlu, když nestačil na Rusa Andrejeva. V Římě se mu ale aktuálně daří a jistě už předčil očekávání. Stejně jako Volandri ztratil prozatím pouhý jeden set a to ve 3. kole s Nicolasem Massu. Předtím si už poradil s Tursunovem a včera přehrál ve čtvrtfinále skvělého Chelu. Celkově má Chilan letos bilanci 15 vítězství a 7 porážek.

Vzájemné zápasy těchto hráčů jsou vyrovnané 1:1. Jestli věříte, že Chilan potvrdí své postavení v žebříčku, tak si na něj vsaďte s kursem 1.66 u společnosti bwin. Volandri je považován za mírného outsidera zápasu, ale to nic neznamená. Kurs na vítězství italského borce je nastaven na hodnotu 1.96.

Reklama