Hlavní obsah

Zlín potřebuje vyhrát

V sobotní předehrávce 28. kola Gambrinus ligy dnes změří síly Zlín s Českými Budějovicemi. Moravané obrali minulý týden o body pod Ještědem Liberec, hosté naopak doma nestačili na Teplice, což dnes jistě budou chtít napravit.

Článek

Zlín se loni zachraňoval až pár kol před koncem sezony a letos tomu není jinak - v tuto chvíli má pouze dvoubodový náskok na předposlední Příbram. Před týdnem znovu prokázal své pravidlo - „chudým dávám, bohatým beru“. Cenný bod si přivezl z Liberce za remízu 2:2, na druhou stranu tento bod nic moc neřeší. Dnes Zlín potřebuje bodovat stoprocentně, Příbram sice hraje zítra se Slavií, ale to neznamená, že nemůže i třeba vyhrát. „Věřím, že vyhrajeme, ale o záchranu se bude bojovat asi až do posledního kola,“ myslí si obránce Bronislav Červenka. Trenér Zlína Pavel Hoftych nemá žádné problémy s absencemi.

Momentálně 10. celek Gambrinus ligy - České Budějovice - podává v poslední době velmi špatné výkony. Bodovat už nedokázal třikrát v řadě, z toho dvakrát doma. Nejdříve svěřenci trenéra Františka Cipra neuspěli s Mladou Boleslaví, následně podlehli Příbrami a před týdnem Teplicím. Dnes je čeká zápas s mužstvem, které hraje o udržení. Budějovice mohou hrát v tomto směru v poklidu, jelikož jsou už delší dobu mimo sestupové pásmo. Určitě jim tak dnes ani moc nevadí, že musejí nastoupit ve značně slepované sestavě; karetní tresty si musejí odpykat Žižka s Peroutkou, zranění jsou i dva zbylí členové obrany - Horejš s Homoláč. Mimo hru jsou rovněž záložníci Poborský s Černým. Dnešní zápas neberou Budějovice moc vážně, především se připravují na středeční semifinále Poháru ČMFS.

Podzimní vzájemné měření sil skončilo smírně 1:1 stejně jako oba zápasy loňské sezony. Myslíte si, že se historie bude opakovat, pak si dnes vsaďte na remízu u společnosti bwin s kursem 3.25. Pro domácí je tento zápas velmi důležitý a nutně by potřebovali vyhrát, jste-li názoru, že se jim to podaří, pak využijte sázky právě na ně - kurs je 1.70. Jestliže věříte vzestupu Budějovic, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 4.60.

Reklama