Hlavní obsah

Španělsko: Real bojuje o titul

Španělská Primera Division má dnes na programu dvě utkání 34. kola. Ve 20:00 nastoupí proti sobě na Santiago Bernabeu domácí Real Madrid a barcelonský Espaňol. Domácí ztrácí v tuto chvíli na vedoucí celek elitní španělské soutěže - Barcelonu - dva body a nejméně do zítřka by se jistě chtěli dostat na čelo.

Článek

Bílý balet je momentálně v pohodě, daří se mu nejen výsledkově, ale i předváděná hra má velmi vysoké parametry. Z posledních sedmi kol urval celkem 18 bodů z 21 možných, jedinou prohru zaznamenal před měsícem na hřišti Racingu Santander. Před třemi týdny si doma Real poradil se čtvrtou Valencií, což potvrdil vítězstvím v Bilbau. Před týdnem navíc zvládli Capellovi svěřenci důležitý zápas se Sevilou, kterou porazili 3:2, čímž se před ni dostali v tabulce. V zápase se střelecky dvakrát prosadil kanonýr Ruud van Nistelrooy a na svém kontě má tak letos už 20 branek.

Dnes v nominaci samozřejmě nechybí narozdíl od Davida Beckhama, který bude pykat za karty. To trenéra Capella jistě velmi mrzí, protože souboj s Espaňolem je pro Galacticos velmi důležitý. „Všechny zápasy do zbytku sezony jsou pro nás jako finále. Nesmí zaostat za Barcelonou a uvidíme, jak vše nakonec dopadne,“ řekl kouč Bílého baletu, který dnes kromě Beckhama bude postrádat i rovněž suspendovaného Robinha, plus zraněné Fernanda Gaga a Antonia Cassana. Do hry se naopak vrací Sergio Ramos.

Katalánci měli vynikající únor, kdy v Primera Division ze čtyř zápasů třikrát vyhráli. Jenže v měsíci březnu se jejich sbírka bodů moc nerozrostla, na vině byly tři po sobě jdoucí remízy, a to vždy shodným výsledkem 1:1. Duben sice svěřenci kouče Ernesta Valverdeho odstartovali úspěšně, když porazili 1:0 předposlední San Sebastian díky brance Ferrana Corominase, ale poté prohráli s Bilbaem, následně doma pouze remizovali 2:2 s Betisem Sevila a ani se Sevillou FC neuspěli - prohráli 1:3. Chuť si tak letošní finalista Poháru UEFA spravil až před týdnem, kdy porazil 2:1 Atletiko Madrid. O vítěznou branku se v 71. minutě postaral útočník Walter Pandiani, který ale letos nedostává moc příležitostí, i proto to pro něj byla teprve třetí letošní trefa.

V tuto chvíli 11. celek Primera Division už letos v domácí soutěži o nic moc nehraje, což jistě hraje do karet Realu. Stejně tak absence, se kterými dnes Espaňol cestuje do hlavní španělské metropole; mimo hru jsou zranění Albert Riera, David Garcia a vykartovaný Ito. Kouč Ernesto Velverde tak dnes dá šanci mladíkům Julianu Lopezovi a Angelu Martinezovi. „Nemůžeme zapomenout na to, že stále hrajeme ligu a zápas s Realem je pro nás důležitý,“ říká kouč Espaňolu.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin vysoce favorizují slavnější Real Madrid, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.20. Pokud chcete zkusit remízu, nabízí se zajímavý kurs 5.50. A kdo věří, že Espaňol naváže na své úspěchy v Poháru UEFA i v domácí soutěži, pak může svůj vklad znásobit vysokým kursem 11.50.

Reklama