Hlavní obsah

V přímém souboji o udržení přivítá Sheffield Wigan

Sheffield United se aktuálně nachází na 16. pozici v tabulce Premier league. Osmnáctý Wigan, který na svého soupeře ztrácí 3 body, dnes potřebuje nutně vyhrát, jinak sestoupí - Blades stačí jediný bod k udržení.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Nakonec se ale mohou radovat obě strany. V případě, když Manchester United doma porazí West Ham a Wigan zvítězí, přidá se k již jisté sestupující dvojici Charlton - Watford právě West Ham. Sheffield se na konci února nacházel v bezpečné vzdálenosti od sestupových vod. Poté se však týmu přestalo dařit a z devíti zápasů hned sedm prohrál. V 35. kole uhráli Blades remízu 1:1 venku s Charltonem - o vyrovnání se postaral Jonathan Stead. Další utkání přineslo domácí výhru nad Watfordem 1:0, když si vlastní branku vstřelil Powell. V posledním zápase přijel Sheffield na půdu dvanácté Aston Villy. Po prvním poločase vedli Villans po brankách Agbonlahora a Younga o dva góly. Porážku Žiletek korunoval po ideální narážečce s Johnem Carewem český záložník Patrik Berger.

Trenér Neil Warnock se dnes bude muset obejít bez svého nejlepšího střelce Roba Hulseho, který má zlomenou nohu. Na marodce je už pouze jeden další hráč - záložník Nick Montgomery, který si poranil rameno v zápase proti Aston Ville a je velkou ztrátou pro domácí mužstvo. „Když jsem přišel do Sheffieldu, prohlásil jsem, že se chci dostat do Premier league a udržet ji zde. Dnes jsme velmi blízko ke splnění jednoho z obrovských úspěchů mé trenérské kariéry,“ říká Neil Warnock.

Hosté po domácí přestřelce s Tottenhamem 3:3, přestali dávat góly. Nejdříve prohráli v Liverpoolu 0:2. V 36. kole následně prohráli důležitý zápas doma s konkurentem o udržení West Hamem. V 30. minutě otevřel skóre Boa Morte a o další branky se postarali Benayoun s Harewoodem. Latics tak utrpěli porážku 0:3. Ani poslední vystoupení před domácími fanoušky Wiganu nepřineslo branku. Díky brance Viduky si Middlesbrough odvezlo všechny tři body. O prolomení střeleckého trápení se v útoku bude pokoušet dvojice Emile Heskey a Julius Aghahowa.

Jestliže se chtějí hosté udržet v Premier league, musí začít s dobrou defenzivou, a to může být těžký oříšek pro kouče Paula Jewella, neboť není jistý start jeho dvou klíčových obránců. Leightona Bainese trápí problémy s kyčlí a zkušený 37letý Arjen de Zeeuw laboruje s poraněným kotníkem. Za Bainese je připraven zaskočit ostřílený obránce David Unsworth. „Cokoliv se děje v ochozech nebo mimo hřiště musí jít mimo nás. Náš soupeř má velmi hlasitou podporu v obecenstvu a pro nás je velkou motivací je tiše porazit,“ dodává Paul Jewell. V prvním vzájemném měření sil v této sezoně Wigan neuspěl a utrpěl domácí porážku 0:1.

Podle bookmakerů je mírným favoritem na vítězství domácí mužstvo s kursem 2.20. Na výhru hostí byl o něco vyšší kurs 2.75. Na remízu nabízí sázková kancelář bwin kurs poměrně vysoký kurs 3.35.

Reklama