Hlavní obsah

Mladá Boleslav v boji o poháry hostí doma Baník

Eurotip.cz

Mladá Boleslav se nachází prozatím na 3. příčce tabulky. Na druhý Liberec ztrácí 3 body a na vedoucí celek Sparty o bod více. Šestá Ostrava by si ráda zajistila alespoň účast v příštím ročníku poháru Intertoto a tím pádem se musí dostat na pátou pozici. Na té jsou zatím Teplice, avšak ztráta Baníku je minimální - pouhý bod.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

I když do konce celé soutěže zbývají pouze tři zápasy, tak v Boleslavi stále doufají v obhajobu loňské druhé pozice případně v titul. Domácí po čtyřgólovém výprasku od Sparty ze začátku dubna opět pookřáli a sedm zápasů v řadě neprohráli. V 25. kole tým suverénně zvítězil na hřišti Českých Budějovic 3:0. Dvě branky vstřelil kanonýr Pecka a jednu přidal Jan Kysela. V dalším kole zavítalo na Městský stadion Brno. Zápas ovlivnila červená karta brankáře Bureše z 31. minuty. V druhém poločase využil přesilovku Luboš Pecka a pět minut před koncem se přesně trefil Radim Holub. V posledním zápase uhráli Boleslavští remízu 1:1 venku se Slavií. V první poločase byli Pražané aktivnější z čehož vyplynula branka Stanislava Vlčka ze 20. minuty. Slávia si vytvořila i další šance, ale nedokázala je proměnit. Po přímém kopu Matějovského si Necid vstřelil vlastní gól a více branek již na Strahově nepadlo.

Domácí trenér Dušan Uhrin bude moci nasadit i svého klíčového záložníka Tomáše Poláčka, který byl vyloučený ve čtvrtečním utkání proti Slavii Praha. Otázkou je, zda od začátku nastoupí obránce Marian Palát, s jehož výkonem nebyl Dušan Uhrin vůbec spokojen. Žádná nová zranění z týmu Boleslavy nejsou hlášena, a tak by měla nastoupit v kompletní sestavě. Svou 16gólovou sbírku bude jistě chtít rozšířit nejlepší střelec Gambrinus ligy - Luboš Pecka. „Jsem rád, že jsme zůstali před Slavií a účast v evropských pohárech máme ve svých rukou. Budeme hrát určitě na vítězství,“ dodal kouč Uhrin.

Hosté v posledních šesti zápasech třikrát zvítězili a třikrát remizovali. Po těžkém domácím zápase se Spartou, který skončil zaslouženou remízou 2:2, přivítal Baník na domácí půdě Zlín. V celkem pohledném zápase, kde byli mírně aktivnější zlínští, však branka nepadla. Poslední zápas přinesl jasné vítězství Ostravy nad odevzdaným soupeřem z Jablonce. V 22. minutě se trefil Metelka a o necelých deset minut později přidal druhý gól Magera. Třetí a zároveň poslední branku vsítil Maroš Klimpl z penalty. Baník tak vyhrál 3:0. Trenér Večeřa se bude muset obejít bez mladého obránce Řezníka, který byl povolán na sraz reprezentace do 19 let.

Dlouhodobě je na marodce hostí obránce Neuwirth a útočník Varadi. K dispozici už bude naopak záložník František Rajtoral. „Měl drobné problémy, tak jsme jej raději šetřili v zápase s Jablonce. Určitě už bude hrát,“ okomentoval zdravotní situaci v týmu kouč Večeřa. V posledních zápasech příjemně překvapil druhý brankář Buček, který od svého nástupu mezi čtyři tyče ani jednou neinkasoval. „Věděli jsme, že má velký potenciál, ale ještě nedostal tolik příležitostí, aby to potvrdil,“ dodal Večeřa. V podzimní části Baník doma zvítězil nad Boleslaví 2:0.

Domácí Boleslav dnes bude hrát na vítězství a před domácími fanoušky bude brát jenom výhru. Na jejich vítězství byl vypsán sázkovou kanceláří bwin kurs 1.55. Podle bookmakerů je jasným outsiderem hostující Baník, na jehož vítězství je kurs 5.50. Na to, že zápas skončí remízou, je kurs 3.50.

Reklama