Hlavní obsah

Potvrdí Volandri výsledek z Říma?

Sotva skončil tenisový podnik ATP Masters Series v Římě a už tento týden se hraje další takto prestižní turnaj - v Hamburku. V Itálii se ukázal ve výborném světle domácí Fillipo Volandri, nebylo to pouze domácím prostředím? Odpověď na tuto otázku může rodák z Livorna dát už dnes, v Hamburku ho totiž čeká v prvním kole silný Andy Murray.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Ten v loňské sezoně naplno prokazoval svůj potenciál; dokázal zvítězit na prestižním turnaji v San Jose a zahrál si finále v Doha. Jako jeden z mála navíc dokázal porazit loni „neporazitelného“ Rogera Federera. Sezonu zakončil na 17. příčce žebříčku ATP, ale díky výbornému úvodu letošního roku je v tuto chvíli už 10. nejlepším hráčem světa. Stejně jako loni, i letos triumfoval v San Jose, když si ve finále poradil s Chorvatem Karlovičem. Na Australian Open skončil ve 4. kole po pětisetové bitvě s Rafaelem Nadalem. Vedlo se mu i na dalších turnajích, na kterých vždy končil až v druhé půlce týdne, díky čemuž si v tomto roce připsal turnaje už 24 vítězství. Na turnajích ATP Masters Series v Indian Wells a Miami skončil shodně v semifinále. Zdaleka stejného výsledku ale Murray nedosáhl před týdnem v Římě, což byl pro něj vůbec první antukový turnaj v letošní sezoně. Hned v prvním kole prohrál s Gillesem Simonem a jenom prokázal, že antuka pro něj není to pravé ořechové. Reputaci si momentálně může napravit v Hamburku, kde startuje jako 9. nasazený.

To jistě nebude chtít dopustit za poslední týden asi nejopěvovanější Ital - Filippo Volandri. Ten odehrál na domácí půdě minulý týden životní turnaj. Postupně si poradil s Gabajašvilim, Gasquetem, světovou jedničkou - Federerem, Berdychem a až v semifinále skončil na raketě Gonzaleze. Díky tomuto úspěchu se posunul žebříčkem ATP hned o dvě desítky výše - 34. příčku. Jinak letos zdaleka nezářil, spíše naopak - před Internazionali BNL d'Italia měl bilanci 5 vítězství a 9 porážek - jediným úspěchem bylo čtvrtfinále ve Valencii. Výsledek z Říma ho ale jistě velmi nabudil a do Hamburku tak rozhodně nepřijel s cílem - skončit v prvním kole.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do finále může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Ital s kursem 1.64. Kurs na mladého Brita má hodnotu 1.98.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články