Hlavní obsah

Safin se chce v Hamburku konečně vzchopit

První hrací den tenisového turnaje ATP Masters Series v Hamburku dnes uzavře duel Nicolas Massu - Marat Safin. Ruský bouřlivák letos prozatím nikterak nezáří a nějaký ten úspěch by mu jistě bodnul.

Foto: Internet

Marat Safin

Článek

Se svým dnešním soupeřem se na okruhu ATP potkal celkem třikrát a to vždy na antuce, na níž se hraje i probíhající hamburský podnik. Dvakrát se radoval z vítězství, naposledy letos v Davis Cupu, kdy Chilana přehrál hladce 3:0 na sety. Do letošní sezony neodstartoval nejhůře; na Australian Open ho ve 3. kole vyřadil po velmi tuhé bitvě Američan Roddick, následně se probojoval do čtvrtfinále v San Jose a ještě o jedno kolo dále v Las Vegas, ale od té doby jsou jeho výkony mizerné. Na prestižních podnicích v Indian Wells a Miami skončil v prvním kole. Do antukové sezony sice vkročil vítězstvím v prvním kole turnaje v Monte Carlu s Nieminenem, ale následně nestačil na Vliegena, i když mu v prvním setu uštědřil kanára. Ještě hůře si vedl poté v Barceloně, kdy vypadl hned v úvodním zápase s Bollelim. Podobně jako v Monaku skončil i minulý týden v Římě - ve druhém kole nestačil na svého krajana Davyděnka.

Dnes si tak jistě bude chtít spravit chuť v zápase s Nicolasem Massu - to ale nebude jistě nic jednoduchého. 51. hráč světa vstoupil do letošní sezony stejně jako Safin poměrně dobře - hned po prvním grandslamu postoupil do finále na domácím turnaji ve Vina del Mar a následně si zahrál čtvrtfinále v Acapulco. Oba turnaje byly antukové, což tomuto Chilanovi evidentně svědčilo. Na tvrdém povrchu následně žádný úspěch nezaznamenal. V dobrém světle se předvedl až opět na antuce, konkrétně Mnichově, kde porazil v úvodním kole Thomase Johanssona. V tom dalším sice vypadl s Tomášem Berdychem, ale i tak se jeho německé účinkování dá hodnotit pozitivně. A to i proto, že ho určitě velmi nabudilo do dalších bojů - minulý týden v Římě skončil až ve čtvrtfinále na raketě Fernanda Gonzaleze. Do probíhajícího turnaje v Hamburku se musel probít přes kvalifikaci, ve které neměl sebemenší problém.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že první bod může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je mírným favoritem Safin, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.70. Kurs na Chilana má hodnotu 1.91.

Reklama