Hlavní obsah

Rozloučí se Cleveland s New Jersey vítězstvím?

Eurotip.cz

Výhodu svého prostředí si zatím dokázali udržet dva soupeři v semifinále Východní konference NBA. Cleveland vyhrál oba domácí zápasy a předevčírem na své palubovce uspěl i tým New Jersey. Bude toto pravidlo platit i po dnešku?

Článek

Pro Cleveland je předvčerejší porážka vůbec první v letošních vyřazovacích bojích. Kavalíři totiž v prvním kole narazili na Washington, jehož ambice pohřbila zranění Gilberta Arenase a Carona Butlera. Cleveland si s mužstvem z hlavního města poradil hladce ve čtyřech zápasech a dostal tak týden na to, aby se připravil na sérii proti New Jersey.

To cestu do druhého kola tak jednoduchou nemělo. Na rozdíl od svého nynějšího soupeře totiž proti Torontu neměli výhodu domácího prostředí, ovšem tu dokázali v Kanadě vymazat hned v prvním zápase. V něm totiž zvítězili a i když ve druhém utkání prohráli a o týden pozděli je na své půdě Toronto porazilo znovu, v New Jersey Nets nezaváhali a postoupili po vítězství 4-2 na zápasy.

Podobný průběh mohla mít i série proti Clevelandu. Hráči New Jersey se totiž ukázali být silnými protivníky a v prvním utkání v Ohiu domácím dlouho vzdorovali. Ještě v poslední minutě prohrávali o pouhé dva body, koš nachlazeného LeBrona Jamese a následná vynikající obrana Cavaliers ale rozhodly o vítězství Clevelandu 81-77. Zatímco v prvním utkání dominovala obrana, ve druhém se diváci dočkali téměř dvou set bodů. I v něm ale domácí Kavalíři ovládli prostor pod oběma koši a i přes horší střelbu z pole tak dokázali vyhrát 102-92. Poté se série přesunula do New Jersey a tam už se Nets zadařilo; rozehrávač Jason Kidd předvedl další vynikající výkon korunovaný triple-doublem, když si vedle 23 bodů připsal ještě 13 doskoků a 14 asistencí a především díky němu domácí zvítězili 96-85.

Pokud se nechce New Jersey dostat do obrovských problémů, mělo by dnes uhájit i podruhé domácí palubovku. Podle bookmakerů by se mu to mělo podařit - na Nets totiž vypsali kurs 1.53 a handicap 3.5 bodu. Myslíte si, že se Cleveland vrátí domů za stavu 3-1 na zápasy? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.55.

Reklama