Hlavní obsah

Napraví Artmedia debakl ze Žiliny?

Eurotip.cz

Nadstavbová část slovenské Corgoň ligy se pomalu, ale jistě blíží ke konci a o titulu už je nejspíše rozhodnuto. Artmedia Bratislava nestačila o víkendu na lídra z Žiliny a po výprasku 1:6 ztratila reálnou šanci na obhajobu titulu. Alespoň trochu spravit chuť si dnes může v zápase s Košicemi.

Foto: čtk

Luboš Reiter z Artmedie (vpravo) a hráči Dynama Minsk Kiryl Pauljučak (uprostřed) a Siarhei Pavlikovich v utkání 2. předkola Poháru UEFA.

Článek

Právě s těmi Artmedia odstartovala letošní sezonu a hned na úvod ji Košice srazily hřebínek vítězstvím 2:0. Zbylé dva vzájemní duely už vyzněli jasně lépe pro obhájce titulu - v obou Artmedia zvítězila 3:0. To ji ale na titul letos nejspíše stačit nebude, v sobotu totiž utrpěla, jak je zmíněno výše, debakl v přímém souboji o první příčku. „Gratulujeme domácím k výsledku a k dobré hře. Jsem zklamaný nejen z výsledku, ale především z naší hry. Hráči mě zklamali při standardkách a prakticky po 12 minutách bylo rozhodnuto,“ řekl po utkání trenér Artmedie Štefan Horný. Na druhou stranu šance na titul ještě je, ale to by Žilina musela několikrát zaváhat a Artmedie pokaď možno pouze vítězit.

Jiné starosti mají rozhodně Košice. Ti jsou v tuto chvíli na 6. příčce tabulky a prakticky už o nic nehrají. Svůj cíl - postup do skupiny o titul - na podzim splnily a na jaře tedy hrají v klidu. V poslední době ale nemají moc důvodů k radosti. Před měsícem porazili svěřenci trenéra Ján Kozáka 5:0 Bánskou Bystrici, ale od té doby se nedokázali střelecky prosadit; bezbrankovou remízu uhráli s Nitrou, následně podlehli Ružomberoku a před 14 dny podlehli 0:2 Žilině. O střelecký úspěch se marně pokoušeli i o víkendu na hřišti Slovanu Bratislava, kde uhráli bezbrankovou remízu. „Po celý zápas jsme byli lepším týmem a po remíze jako by jsme ztratili 2 body.Viděli jsme kvalitní duel, kterému chyběly góly,“ řekl smutný kouč východoslovenského celku.

Artmedia je bookmakery bwin favorizována s kursem 1.45, na remízu vypsali kurs 4.00 rovné. Myslíte si, že Košice protrhnou svou střeleckou smůlu a Petržalku porazí, pak si vsaďte s kursem 6.00 rovných.

Reklama