Hlavní obsah

Robredo se utká se svým krajanem Almagrem

Ve druhém kole prestižního tenisového turnaje ATP Masters Series v Hamburku dnes v podvečer změří síly dva Španělé. Šestý nasazený Tommy Robredo vyzve Nicolase Almagra, se kterým se na okruhu ATP doposud nesetkal.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Sedmý hráč světa - Tommy Robredo - letos zaznamenal největší úspěch na turnaji v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Čtvrtfinále bylo pro něj konečnou na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami - tam skončil na raketě Guillerma Caňase, finalisty turnaje a dvojnásobného letošního přemožitele světové jedničky Rogera Federera. Na antuku vstoupil neslaným nemastným výkonem v Monte Carlu, kde vypadl ve druhém kole s Tomášem Berdychem. Nedařilo se mu ani následně v Barceloně, tam končil opět ve druhém kole, tentokrát na raketě Calleriho. Zlepšení prokázal poté v Estoril, kde došel až do semifinále - o zápas dříve se minulý týden loučil s podnikem v Římě. Celkově letos na okruhu ATP odehrál 32 zápasů, z nichž vyhrál 21 duelů a tuto statistiku bude chtít jistě rozšířit momentálně v Hamburku, kde měl v prvním kole díky svému postavení v žebříčku volný los.

Na úvod ho ale nečeká vůbec lehký zápas - jeho krajan Nicolas Almagro loni hrával na antuce skvěle a minulý týden to jasně potvrzuje. Před pár týdny si dokonce připsal na své konto svůj celkově druhý triumf na okruhu ATP, když nenašel přemožitele ve Valencii. Dvaatřicátý hráč světa letos na okruhu ATP odehrál už 27 zápasů, když ze 16 odcházel jako vítěz. Díky tomu se dokázal probojovat do semifinále turnaje v Buenos Aires a čtvrtfinálovou účastí okořenil podniky v Costa Do Sauipe a Acapulcu. Tradičně se mu moc nedařilo na hardu. Na Australian Open sice svedl v 1. kole těžkou bitvu s dobrým Američanem Gineprim, ale po pěti setech se s prvním grandslamem sezony rozloučil. V Indian Wells podlehl v úvodním kole Thomasi Johanssonovi a v Miami nestačil o kolo dále na Federera. Antuka je pro Almagra jiná káva, což potvrzuje, i když v posledních turnajích nedokráčel daleko. Není se ale čemu divit; v Barceloně narazil na v momentálně životní formě hrajícího Volandriho, v Římě měl hned ve druhém kole za soupeře Rogera Federera. Na probíhajícím turnaji v Hamburku si v prvním kole hladce poradil s Nizozemcem Verkerkem.

Oba hráči se, jak je zmíněno v úvodu, na okruhu ATP prozatím nesetkali. Myslíte si, že Robredo vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.47. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte jeho krajanovi Almagrovi, pak využijte kursu 2.31.

Reklama