Hlavní obsah

Southampton se nevzdává šance na Premier league

O jedno volné místečko v příštím ročníku Premier league se momentálně rvou čtyři kluby - West Bromwich, Wolves, Derby County a Southampton. Posledně dva jmenovaní hrají proti sobě v semifinále - první zápas vyzněl lépe pro Derby, kteří vyhráli v Southamptonu 2:1 a do dnešní odvety tak vstupují ve velmi dobré pozici.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V sobotním měření sil se sice Southampton ujal rychlého vedení, když se po 7. minutách trefil Andrew Surman, ale těsně před poločasem vyrovnal Steven Howard. Ten samý hráč se střelecky prosadil i po přestávce a z pokutového kopu v 58. minutě zpečetil vítězství 2:1. Derby tak dnes stačí k postupu do finále, které se na sklonku května odehraje na novém stánku ve Wembley, i remíza. Mezi elitou se Berani naposledy objevili v sezoně 2001/02, ve které získali pouhých 30 bodů a s Premir league se tak museli rozloučit. „Čeká nás pravděpodobně nejdůležitější zápas nové historie našeho klubu,“ řekl majitel klubu Peter Gadsby. Manažer Billy Davies bude moci pravděpodobně do sestavy zařadit duo Morten Bisgaard - Paul Peschisolido.

Southampton nepostoupil do baráže o postup do nejvyšší soutěže tak hladce jako Derby, kteří až do samého konce bojovali o přímý postup, ale díky špatnému závěru o něj přišli. Mužstvo, v jehož sestavě figuruje i český fotbalista Rudolf Skácel se na poslední barážovou příčku vyhouplo až v samém konci soutěže. Na tyto výkony bohužel svěřenci trenéra George Burleyho nedokázali navázat v sobotu a dnes je tak čeká velmi těžký úkol - vyhrát na hřišti Derby a to jiným výsledkem než 1:0. Burleyho mužstvo navíc trápí zranění; mimo hru jsou kapitán Claus Lundekvam a stále i stoper Darren Powell. Do sestavy se naopak vracejí Jermaine Wright a Chris Makin.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírným favoritem utkání svěřenci Billyho Daviese, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.00 rovné. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.25. Myslíte si, že Southampton dnes dokáže „nemožné“? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 3.30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články